Najnovije vesti

OFICIR IZ CG USTAO PROTIV ZABRANE ODLASKA NA LITIJE Njegove reči digle region na noge: VIDIMO SE U NEDELJU, AKO BOG DA!
Foto: Facebook/Здравко Касалица

crna gora

OFICIR IZ CG USTAO PROTIV ZABRANE ODLASKA NA LITIJE Njegove reči digle region na noge: VIDIMO SE U NEDELJU, AKO BOG DA!

Crna Gora

"Pozdrav za narod moj i prijatelje. Vidimo se u nedelju, ako Bog da", napisao je na Fejsubuku predsednik Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore Zdravko Kasalica.

Njegova objava je usledila par sati posle izjave načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore brigadnog generala Dragutina Dakića.

Dakić je poručio pripadnicimaa Vojske, učesnicima litija, da poruče članovima svojih porodica da ni oni ne odlaze na dostojanstvene litije, kojima se krsnim hodom mirno protestuje protiv nakaradnog Zakona o slobodi veroispovesti.

"U Vojsci Crne Gore nema mesta za onoga ko misli da treba da brani crkvu od zakona jer se od vojnika očekuje da brani državu u skladu sa zakonima i Ustavom", izjavio je juče načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutin Dakić.

Dakić je naveo, povodom pisanja Novosti o zabrani učešća na litijama, da vojnicima niko ne zabranjuje da praktikuju veru "na način kako se to obavlja", ali da je nedopustivo njihovo učešće na protestima na kojima, kako smatra, ima vidljivih primesa politike i "na kojima se mogu videti samo zastave druge države".

Kurir.rs/Večernje novosti/Tanjug

Foto: Facebook/Здравко Касалица

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...