BOŽOVIĆ I KEKOVIĆ PREVOZILI BOMBU? Svedoci: Bilo je kao da smo u Siriji, ovde više niko nije siguran! (VIDEO)
Foto: Youtube/Portal Standard

novi detalji eksplozije u podgorici

BOŽOVIĆ I KEKOVIĆ PREVOZILI BOMBU? Svedoci: Bilo je kao da smo u Siriji, ovde više niko nije siguran! (VIDEO)

Crna Gora -

Đorđije Božović iz Podgorice, član škaljarskog klana, nekadašnji bliski saradnik jednog od vođa te kriminalne grupe - pokojnog Stevana Stamatovića, poginuo je u sredu veče u Podgorici.

Stradao je u strahovitoj eksploziji bombe koja je bila postavljena ispod automobila njegovog sugrađanina Aleksandra Kekovića, koji je tom prilikom zadobio opekotine i prelom noge.

Policija ima saznanja da su njih dvojica prevozila bombu.

“Eksplozivna naprava se nalazila u neposrednoj blizini suvozača. Sve činjenice do kojih je policija do sad došla indiciraju da su oni prevozili eksplozivnu napravu, a dodatnim veštačenjima i analizama utvrdiće se sve okolnosti ovog događaja”, kazao je izvor iz policije. Međutim, još se sa sigurnošću ne može govoriti o svim motivima.

Keković je prebačen u Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore, gde su se lekari tokom noći borili za njegov život. U Urgentni blok su prebačene i dve žene - radnica marketa ispred koga se dogodio napad, i druga koja se parkirala ispred prodavnice u trenutku eksplozije.

Napad se odigrao oko 19.30 u Dalmatinskoj ulici u podgoričkom naselju Blok 6. Detonacija je bila toliko snažna da su delovi automobila leteli u prečniku i do stotinu metara! Neki su završili čak i po krovovima obližnjih kuća i njihovim dvorištima!

Svedoci kažu da je detonacija izbacila Kekovića iz automobila, i da je on, navodno, u tom trenutku bio u svesnom stanju. Šokirani stanari obližnjih zgrada kazali su da se posle prve čulo još nekoliko detonacija.

"Delovalo je kao da smo u Siriji! Da li je u vozilu bilo eksploziva ne znamo, ali se kvart tresao kao da smo na ratištu. Pogibije mladića sa Cetinja preselile su se ovde kod nas. Ovde više niko nije siguran", kažu stanari za Novosti.

Božović i Keković su bezbednosno interesantne osobe, bliske kriminalnim klanovima. Prema tvrdnjama policije, Božović je bio deo kriminalne grupe Stevana Stamatovića, koju Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da je pripremala likvidaciju osuđenika Radojice Zekovića iz Nikšića, 20. maja 2017. godine, kada su ispod njegovog automobila "golf 5" podmetnuli eksplozivnu napravu. Podsetimo, Stamatović je u januaru ubijen u Atini.

Zekovićeva likvidacija slučajno je sprečena jer su građani videli dvojicu maskiranih muškaraca kako postavljaju sumnjivu napravu ispod automobila.

Božović je potom uhapšen kao član kriminalne grupe koja je u Višem sudu osuđena na ukupno 41 godinu zatvora. Stamatoviću je suđeno u odsustvu i izrečena kazna od 12 godina zatvora, dok su kao saizvršioci za teško ubistvo u pokušaju Milan Lješnjak i Dejan Deletić osuđeni na po devet i po godina.

Aleksandar Bojović i Đorđije Božović osuđeni su na po tri i po godine, a Stefan Balević na tri godine zatvora zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji i nedozvoljenog držanja oružja. Božović je hapšen i zbog drugih krivičnih dela - požara i eksplozija, kao i ilegalnog posedovanja oružja.

I Aleksandar Keković ima dosije u crnogorskoj policiji. On je tokom 2015. osuđen na 18 meseci zatvora zbog aktiviranja bombi u dvorištu kuće Aleksandra Vukadinovića u podgoričkom naselju Tološi. "Zaradio" je i pet meseci zatvora tokom lokalnih izbora u Podgorici 2014. godine "zbog povrede slobode opredeljenja pri glasanju".

Kurir.rs/Novosti.rs (V. K. - S. Đ.)

Foto: Youtube/Portal Standard

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track