Najnovije vesti

ROBIJAŠI IZ SPUŽA SE UPLAŠILI KORONE: Traže od Mila Đukanovića da ih AMNESTIRA
Foto: Profimedia, Printscreen

apel

ROBIJAŠI IZ SPUŽA SE UPLAŠILI KORONE: Traže od Mila Đukanovića da ih AMNESTIRA

Crna Gora

Zatvorenici u crnogorskom zatvoru u Spužu potpisali su peticiju u kojoj traže amnestiju osuđenih na kazne zatvora do tri meseca i da se ostalima kazna umanji za četvrtinu zbog opasnosti od koronavirusa.

Oni su peticiju u ponedeljak predali Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, a inicijativu su uputuli i predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, prenosi podgorički portal CdM.

Kako se navodi, zbog pandemije virusa Covid-19 više zatvorenika je zabrinuto jer je u tim uslovima nemoguće držati socijalnu distancu, a zatvori su pretrpani, zbog čega raste strah od širenja zaraze.

Dodaje se da su zatvorenici uputli molbu Đukanoviću, u nadi da će imati sluha za njihov problem i amnestirati ih i istakli da je ovo je pravi momenat za "akt milosti", jer bi virus u Zavodu napravio trajne i katastrofalne posledice.

U cilju sprečavanja širenja koronavirusa u UIKS-u su uvedene nove mere kojima je ukinuta dozvola osuđenicima da koriste pogodnosti vikenda u krugu porodice, zabranjene su posete, a novac se može uplaćivati samo preko pošte.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...