OVAKO CRNOGORSKA POLICIJA HAPSI PRAVOSLAVCE NA CVETI: Naređeno je da hapsimo svakog ko se nađe isped Hrama! (VIDEO)
Foto: Facebook video prtscr / Marko Milačić

sramota u podgorici

OVAKO CRNOGORSKA POLICIJA HAPSI PRAVOSLAVCE NA CVETI: Naređeno je da hapsimo svakog ko se nađe isped Hrama! (VIDEO)

Crna Gora -

Policija u Crnoj Gori je dobila naređenje da uhapsi svakog ko se nađe ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja, a to se jasno čuje u snimku koji je napravio opozicioni lider Marko Milačić koji je takođe priveden.

Istovremeno sa privođenjem mitropolita Amfilohija i sveštenstva nakon liturgije u manastiru na Zlatici, policajci, kako se vidi na snimku, bez rukavica, priveli su i Milačića koji je snimio atmosferu ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Venici su, kako se vidi na snimku, držali fizičku distancu, a došli su da obeleže i proslave veliki pravoslavni praznik Cveti.

Milačić je pitao policijskog službenika, na koji način je prekršio zakon, i da li je zabranjeno da bude na javnoj površini, i policajac odgovora potvrdno.

"Nakon što su mu službenici Uprave policije prišli i zatražili od njega dokumenta, kako bi ga legitimisali, obavestili su ga da će biti priveden u prostorije Uprave policije, a zbog, kako su naveli, kršenja naredbe. Prava Crna Gora podseća da je naredbom Nacionalnog koordinacionog tela od 22. marta određeno da se u verskim objektima verski obredi obavljaju bez prisustva vernika, ali nijednom naredbom nije određeno da vernici ne smeju prolaziti pored verskih objekata", istakli su iz Prave Crne Gore.

Kurir.rs / Vijesti.me, Foto: Facebook video prtscr / Marko Milačić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track