NOVA BRUKA MILOVIH POSLUŠNIKA: Javni servis RTCG umesto Vaskršnje liturgije građane obradovao - aerobikom
Foto: Profimedia, Vijesti.me

saopštenje snp

NOVA BRUKA MILOVIH POSLUŠNIKA: Javni servis RTCG umesto Vaskršnje liturgije građane obradovao - aerobikom

Crna Gora -

Socijalistička narodna partija saopštila je da je verovala da je izazov borbe sa koronavirusom dovoljan da naša država zaboravi na političke i svake druge podele, te da pozivi i apeli na jedinstvo, solidarnost, ljubav i praštanje podjednako važe za sve.

"Nažalost, svedoci smo da DPS-u ništa nije sveto, da im je i ova pandemija samo poslužila kao bič u rukama za nastavak agresivne politike i obračuna sa političkim neistomišljenicima i našom, crnogorsko-primorskom Mitropolijom.Duboko smo verovali da je DPS hajdučija završena u osvit zore, usvajanjem nakaradnog zakona o slobodi veroispovesti. Smatrali smo da su stotine hiljada građana u dostojanstvenim litijama jasan signal da se prestane sa hajkom na našu Crkvu. Umesto svega toga, svedoci smo da i najveći hrišćanski praznik služi režimu za nastavak velikih i neoprostivih grešaka. Cveti, Vaskrs svuda i svakom dobronamernom, verujećem građaninu u Crnoj Gori služe za širenje ljubavi, međuverske i nacionalne sloge. Svima, osim predstavnicima vlasti, koji su svoja djela pokazivali privođenjem najviših crkvenih verodostojnika, sveštenika, zatvaranjem hramova, dežuranjem policijskih snaga ispred manastira, i najnovijim privođenjima paroha n saslušanja zbog održavanja liturgija bez vjernika, iako su ispoštovane sve preporuke u vezi sa virusom", saopšteno je iz SNP-a

Sa druge strane, iz SNP-a kažu da je nacionalni Javni servis, "udarna pesnica režima, do kraja ogolio svoju suštinu postojanja."

" Umesto prenosa Vaskršnje liturgije, kako bi desetine i desetine hiljada vjernika mogle na taj način biti deo njih, “državni servis svih građana” nas je “osvežio” jutarnjim aerobikom, valjda da razmrda usnule funkcionere DPS-a, koji i ovo vanredno stanje koriste za svoje političke promocije i šetnju po Crnoj Gori. SNP smatra da će ova i ovakva odnarođena vlast vrlo brzo u političku istoriju. Njihova bahatost je prevršila svaku meru, još jednom zaboravljajući da oni nisu i neće biti država Crna Gora.I na samom kraju, još jednom pozivamo naše vernike da praznik provedu u duhu njegovih poruka mira i tolerancije, u okviru svojih porodica, slušajući glas zdravstvene struke, glas svoje crkve i svog razuma. Ostanimo kod kuće, a kad pobedimo virus na red će doći litije i neke nove pobede, na dobro čitave Crne Gore i njenih građana", zaključeno je iz SNP-a.

Kurir.rs/Vijesti Foto: Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track