ZBOG KORONE SE OGLASIO I MILO: Đukanović tvrdi da se kriza smiruje i pozvao sunarodnike da se aktiviraju
Foto: Youtube/Predsednik Crne Gore

šta reći

ZBOG KORONE SE OGLASIO I MILO: Đukanović tvrdi da se kriza smiruje i pozvao sunarodnike da se aktiviraju

Crna Gora -

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas u Nikšiću da Crna Gora ulazi u smiraj krize izazvane pandemijom korona virusa i poručio da svi privredni subjekti moraju što pre da aktiviraju svoje kapacitete.

Đukanović je rekao da je sa rukovodstvom Nikšića razgovarao o sihronizovanju aktivnosti na “animiranju privrednih subjekata kako bi što spremije dočekali mere relaksacije koje preduzima Vlada Crne Gore i kako bi što brže ušli u stanje pune funkcionalnosti i stvaranja dobrog doprinosa nacionalnoj ekonomiji".

“Nikšić je još jednom pokazao tu svoju specifičnost dobre funkcionalnosti, dobre saradnje, odličnog međusobnog razumevanja i razumevanja sa državnim organima, tako da danas zaista svedočim da je prethodni, veoma teški period prevladan kao jedno vrlo specifično iskušenje kroz koje je prošao i ovaj grad i Crna Gora, i kroz koje prolazi ceo svet", kazao je Đukanović.

Rekao je da je dobro što u Crnoj Gori dolazi do smirivanja situacije, ne samo u Nikšiću već u celoj zemlji kada je u pitanju širenje bolesti.

foto: Profimedia

To je, kaže Đukanović, najvažžnija informacija.

"Nadajmo se da ćemo disciplinovanim odnosom prema onome što su sugestije nadležžnih medicinskih ustanova doprineti da zaista ovo bude i potpun smiraj krize, i stvaranju pretpostavki za normalizaciju privrednog i društvenog života u našoj zemlji”, kazao je Đukanović, preneo je portal RTCG.

Dodao je da je bilo zadovoljstvo čuti da su svi subjekti socijalno zašštitnog sistema u Nikšiću veoma kvalitetno obavili posao u prethodnom periodu, i da praktično nema nekih tako urgentnih slučajeva i potreba.

Đukanović je rekao da Crna Gora ne sme da izgubi ni jedan dan nakon što bude stavljena tačka na krizu izazvanu pandemijom korona virusa.

Svi privredni subjekti, kazao je, moraju što pre biti u stanju da aktiviraju svoje kapacitete.

"Realno smo danas o tome razgovarali, država je u prethodnom periodu pokazala funkcionalnost, držžava nijednog dana nije zakasnila sa primanjem ljudi koji su socijalno najugrožženiji, čak i bez ove krize, a znamo da je to kategorija penzionera, kategorija korisnika socijalne pomoći ali takođe, da i kada izađemo iz ove krize, da su to najranjivije kategorije crnogorskog društva, to su kategorije koje uglavnom žive zahvajujući dodatnim pomoćima najčešće iz kruga svojih porodica kroz generacijsku solidarnost koja je tradicija crnogorskog društva”, rekao je.

foto: EPA / Boris Pejović, Printscreen

Nažalost, primetio je, u ovom periodu zahvaljujući ograničenjima u funkcionisanju kompanija i ta generacijska solidarnost je u značajnom meri limitirana.

Kao najvažžniji interes Đukanović je istakao da sada što pre počnu da rade sve kompanije u Crnoj Gori.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Screenshot YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track