CAREVIĆ I KRSTIĆ U SVOJIM KABINETIMA: Puč je propao, ostanimo mirni! A evo koju su SRAMOTU zatekli u Opštini Budva
Foto: Facebook video prtscr / Aleksa Becic-Demokrate

smirivanje tenzija

CAREVIĆ I KRSTIĆ U SVOJIM KABINETIMA: Puč je propao, ostanimo mirni! A evo koju su SRAMOTU zatekli u Opštini Budva

Crna Gora -

Nakon burnog dana i noći ispred zgrade budvanske opštine, gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik SO Krsto Radović ušli su u svoje kancelarije i poručili da je "puč propao".

Budvanima je pored podrške građana iz ostalih crnogorskih gradova na društvenim mrežama, danas stigla i zvanična podrška iz Berana. Novica Obradović predsednik SO Breane došao je u posetu budvanskom kolegi Radoviću.

"Juče smo gledali nemile scene nasilja kako jedan tiranski režim pokušava da uzme još jedno ostrvo slobode u Crnoj Gori, nakon što su kršeću Ustav, zakon, statu i poslovnik Opštine Kotor uspeli to da urade. Budvu smo uspeli da odbranimo. Danas sam došao da pozdravim jedinog legitimnog predsednika SO Krtsu Radovića i da vam prenesem pozdrave iz slobodarskih Berana. Uz vas smo i do kraja ćemo uspeti u ovoj borbi" poručio je on.

Sa jednog od prozora Opštine nekadašnji gradonačelnik Dragan Krapović potvrdio je da su čelnici Budve, koji su juče ujutru uhapšeni uz neviđenu primenu sile, danas na svojim radnim mestima i pozvao okupljeni narod da ostanu mirni, ne skandiraju nikakve uvredljive poruke.

Na ovaj poziv okupljeni su odgovorili skandiranjem: "Pobeda, pobeda" i aplauzima.

U zgradi Opštine Budva u toku su pregovori predsednika Opštine Budva Marka Carevića i potpredsednika Opštine Marka Markovića sa Vladimirom Bulatovićem i Snežanom Kuč, koje je nova većina u lokalnom parlamentu proglasila za v.d. predsednike Opštine i parlamenta. Na stolu su razne opcije na koji način dvije suprotstavljene strane mogu da nastave da upravljaju gradom do izbora.

Razgovore je međutim napustio predsednik SO Budva, Krsto Radović. Njega i Demokrate će u nastavku pregovora, kako je kazao prisutnim novinarima u holu, zastupati potpredsednik opštine Budva, Marko Marković.

Na snimcima napravljenim po ulasku u zgradu vide se konzerve i flaše razbacane po podu, đubre na sve strane ali i gomile neopranih šolja za kafu, prljavih čaša i mrlja po podu.

Prethodno je došlo do kraćeg koškanja ispred zgarde Opštine a intervenosalo je i privatno obezbeđenje.

Tom prilikom je došlo do svađe između odbornika Demokrata Mijomira Pejovića i v.d. predsednikom Opštine Vladimira Bulatovića kome je na izlasku uz grade Pejović poručio: "Izađi napolje pred građane", "Sram te bilo, ruke si okrvavio" i "postao si sluga mafije":

Inače, Marko Carević (Demokratski front) i Krsto Radović ( Demokrate) sinoć su najavili da će ujutru doći na svoja radna mesta, sa kojih su juče brutalno izbačeni i privedeni.

U zgradu opštine juče su uz asistenciju policije ušli lider Crnogorske Vladimir Bulatović i odbornica DPS Snežana Kuč nakon čega su promenjene sve brave na vratima jer u njima nije bilo ključeva.

Takođe, Odluka nove skupštinske većine o smeni Carevića i Radovića i izboru Bulatovića i Kuč za vršioce dužnosti, nije zavedena u arhivi budvanskog parlamenta jer nije bilo službenog pečata, za koji je Carević sinoć rekao da su “na svom mestu, kod izabranog predstavnika naroda”.

Kurir.rs / RTV Budva, Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track