SRBI GLASAJU I U CRNOJ GORI: Biračko pravo mogu da ostvare u Konzulatu u Herceg Novom
Foto: Anadolija/Miloš Vujović

sve protiče bez problema

SRBI GLASAJU I U CRNOJ GORI: Biračko pravo mogu da ostvare u Konzulatu u Herceg Novom

Crna Gora -

Glasanje na parlamentarnim izborima u Srbiji danas je organizovano u diplomatskom predstavništvu te zemlje u Crnoj Gori.

Državljani Srbije koji žive u Crnoj Gori glasali su na biračkom mestu u Konzulatu Republike Srbije u Herceg Novom. Zbog nepostojanja tehničkih uslova, glasanje nije organizovano u ambasadi Srbije u Podgorici.

Konzul Srbije u Herceg Novom Zoran Dojčinović kazao je da je na tom biračkom mestu registrovano 166 birača, kao i da je izlaznost uobičajena.

“To su državljani Srbije koji borave u Crnoj Gori i izrazili su želju da svoje glasačko pravo ostvare u inostranstvu. Očekujemo da će izborni proces proteći bez ikakvih problema”, kazao je Dojčinović.

foto: Anadolija/Miloš Vujović

Odlukom Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti u Crnoj Gori obavezno je nošenje zaštitnih maski na javnim zatvorenim prostorima.

Jedan od glasača Miladin Mitrović rekao je da mu je bilo neobično glasanje u vanrednim uslovima.

“Malo mi je nezgodno, ali šta se mora, mora se. Sasvim je normalno i, Bogu hvala da smo uspeli da glasamo”, kazao je Mitrović.

foto: Anadolija/Miloš Vujović

Građani Srbije danas glasaju za novi saziv Skupštine, Parlamenta Vojvodine i odbornike lokalnih samouprava. Birači će na parlamentarnim izborima moći da glasaju za 21 listu, a na pokrajinskim izborima u Vojvodini učestvuje devet izbornih lista.

Građani Srbije u Crnoj Gori koji su želeli danas da iskoriste svoje biračko pravo morali su se prijaviti diplomatskom predstavništvu 20 dana pre izbora, kako bi se proverilo da li su na biračkom spisku.

Biračka mesta u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije u svetu otvorena su od sedam do 20 časova.

Kurir.rs/Anadolija Foto: Anadolija/Miloš Vujović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track