AMFILOHIJE POSLE 6 SATI NAPUSTIO POLICIJU: Podneta krivična prijava protiv mitropolita zbog litija (VIDEO)
Foto: Zorana Jevtić

branioci kažu da prijava nije održiva

AMFILOHIJE POSLE 6 SATI NAPUSTIO POLICIJU: Podneta krivična prijava protiv mitropolita zbog litija (VIDEO)

Crna Gora -

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije izašao je iz zgrade Centra bezbednosti Podgorica, u kojoj je bio zadržan punih šest sati.

Tužilac Nikola Boričić podneo je krivičnu prijavu protiv mitropolita zbog sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Branioci mitropolita, advokati Božo Milonjić i Dragan Šoć, kazali su da je ta prijava neodrživa i da u postupanju mitropolita nema elemenata krivičnog dela.

"On je ovo delo, sumnja se, počinio na način što je organizovao javno okupljanje u pokretu kojem je po procenama policije prisustvovalo oko 8.000 građana što je suprotno meri Ministarstva zdravlja o dozvoljenom broju građana na javnim okupljanjima. Osim toga, protiv njega je podneta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama", saopšteno je iz Uprave policije.

Mitropolit MCP pozvan je u policiju kako bi, u svojstvu građanina dao izjavu zbog sinoćnje litije ulicama Glavnog grada.

Kurir.rs/Novosti.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track