CAREVIĆ MORA U POLICIJU U PODGORICI: Opština Budva je danas uhapšena! Ovo se ne pamti!
Foto: Youtube prtscr / Todovid

nastavak pritisaka

CAREVIĆ MORA U POLICIJU U PODGORICI: Opština Budva je danas uhapšena! Ovo se ne pamti!

Crna Gora -

Predsednik Opštine Budva Marko Carević kazao je da je dobio poziv da danas u 14 sati u Podgorici da izjavu pred Specijalnim policijskim odeljenjem, a pozvan je i šef njegovog kabineta Nikola Jovanović.

On je naveo da je Opština Budva danas uhapšena i da se prvi put u istoriji dešava da policija zatvori lokalnu upravu i protivustavno onemogući radnicima da dođu na svoja radna mesta.

"Pozvali su me da dam izjavu zbog zloupotrebe službenog položaja“, kazao je Carević.

Nikola Jovanović je naveo da je reč o nastavku organizovanog delovanja da se smeni legitimno izabrana vlast i da će se oni svim zakonskim i demokratskim sredstvima boriti da se očuva izborna volja građana.

Pravni zastupnik Opštine Budva, Vladan Bojić je kazao da se danas desilo nešto što se ne pamti, da Opština bude pretvorena u policijsku stanicu. Bojić je kazao da je bio prisutan kada su Careviću i Jovanoviću uručeni pozivi da daju izjavu u svojstvu građana.

Carević i Jovanović, kako im je navedeno u pozivu pozvani su da daju izjavu po osnovu krivične prijave koja je podneta Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) protiv više osoba, ne precizirajući ko ju je podneo.

Pretpostavljaju da je reč o prijavi koju je podnela nova skupštinska većina u Skupštini opštine (SO) Budva.

Detaljnije o napetostima u Budvi pratite OVDE.

Kurir.rs / Vijesti.me, Foto: Youtube prtscr / Todovid

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track