Najnovije vesti

CIRKUS U SKUPŠTINI CRNE GORE: Prvo usvojili zakon koji je predložila opozicija, a onda brzo glasali protiv (VIDEO)
Foto: Facebook/Jovan Markuš

smejurija

CIRKUS U SKUPŠTINI CRNE GORE: Prvo usvojili zakon koji je predložila opozicija, a onda brzo glasali protiv (VIDEO)

Crna Gora

Poslanici vladajuće većine u crnogorskoj Skupštini, na čelu sa DPS, zamalo su usvojili zakon koji je predložila opozicija, ali su se ubrzo „ispravili“.

Kada ih je predsednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović, podsetio da je u pitanju predlog zakona koji dolazi iz redova opozicije, odmah su promenili mišljenje i ponovili glasanje.

Prvo podržali...
Prvo podržali... foto: Facebook/Jovan Markuš

Na dnevnom redu sednice bilo je glasanje o Predlogu Zakona o urgentnim merama podrške građanima Crne Gore zbog epidemije virusa korona. Za Zakon je prvobitno glasalo 20 poslanika, 15 je bilo protiv, a pet poslanika bilo je uzdržano.

Nakon glasanja, Ivan Brajović je objasnio da je Zakon predložila opozicija, i da će zbog poslanika koji nisu to znali glasanje ponoviti.

... pa se predomislili
... pa se predomislili foto: Facebook/Jovan Markuš

„Da ne bude nikakve dileme, ovaj zakon je predložen od strane opozicionih poslanika. Pošto je bilo zabune kod poslanika koji su glasali, Predlog stavljam na ponovno glasanje“, kazao je Brajović. Dodao je i da nisu svi poslanici glasali, i da glasanje svakako mora da se ponovi. Tokom ponovnog glasanja tri poslanika bila su za, 28 protiv, a 10 uzdržano čime je Predlog Zakona odbijen.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: Facebook/Jovan Markuš

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...