AMFILOHIJE PREDVODIO LITIJU U TIVTU ZA ODBRANU SVETINJA: Nije dobro da Vlada prodaje dušu đavolu (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

dan za litije

AMFILOHIJE PREDVODIO LITIJU U TIVTU ZA ODBRANU SVETINJA: Nije dobro da Vlada prodaje dušu đavolu (VIDEO)

Crna Gora -

Ispred crkve Svetog Save u Tivtu okupili su se vernici i sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske.

Prvo je počeo moleban u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti koga MCP smatra diskriminatorskim prema Pravoslavnoj crkvi i njenim vernicima.

Zatim je krenula litija pod vođstvom mitropolita Amfilohija, a organizatori su pozvali građane da se ne drže u grupama većim od 200 ljudi, da budu mirni i dostojanstveni i suzdrže se od dobacivanja policiji čije je pojačano prisustvo primetno na ulicama Tivta.

"Nije dobro da Vlada Crne Gore prodaje dušu đavolu i da sada očekuje da ja nju hvalim. Ako vlada ne ukine ovaj anticrkveni, antievropski i antibožji zakon, onda ko će biti lud da ponovo glasa za tu vladu u budućnosti.

foto: Youtube/Printscreen

Poručujemo im da ne otimaju svetinje Božije, kome da ih daju. Prvi put u istoriji Crne gore hoće da progone naše sveštenike, to nijedan okupator nije radio.

Ja se u Boga nadam da će na vreme da ih urazumi. Mi poštujemo sve mere zbog virusa, ali ovo je virus bogomržnje i bratomržnje, a taj virus isceljuju ove litije. Nadamo se u Boga da će oni uslišiti glas naroda, glas naroda je glas Božji", istakao je mitropolit Amfilohije.

Policija ipak ne reguliše saobraćaj na ulicama kojima se kreće litija, već to čine redari koje su angažovali organizatori.

Organizatori litije su pozvali sve da se pridržavaju mera NKT-a, drže adekvatnu međusobnu distancu i koriste maske koje mogu uzeti pred crkvom.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Facebook/Đuka Lukovski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track