Najnovije vesti

MUGOŠA: Dogovorio sam se sa SPC da se obustave litije u Crnoj Gori
Foto: Youtube/Printscreen

zbog korona virusa

MUGOŠA: Dogovorio sam se sa SPC da se obustave litije u Crnoj Gori

Crna Gora

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore, doktor Boban Mugoša, dogovorio se sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve u toj zemlji da se obustavi održavanje litija.

Mugoša je rekao da je trenutni zadatak da se obuzda širenje virusa u opštinama u danima kada Crna Gora želi da otvori svoje granice. Rekao je da mora da se vodi računa o zdravlju, i kada je u pitanju virus, ali i o zdravlju ekonomije.

"Ekonomija se može pokrenuti samo u otvorenoj zemlji i moramo prihvatiti da se granice otvaraju", naveo je direktor Instituta.

foto: AP/ Darko Vojinović

U Crnoj Gori raste broj obolelih od korona virusa. Danas ih je ukupno registrovano 25 tako da je aktivno 115 slučajeva od kojih 45 u Rožajama. Zbog toga su uvedene nove mere.

Zabranjeni su politički skupovi na otvorenim javnim mestima, prisustvo gledalaca na sportskim dogadjajima, verski skupovi na otvorenim javnim mestima osim na površinama pripadajućih verskih objekata i sahrane se obavljaju isključivo u užem krugu porodice.

U Rožajama i Bijelom Polju su uvedene još strože mere - zabrana svih okupljanja, zabrana rada vaspitno obrazovnih ustanova, prevoz u putničkom automobilu sa više od dve osobe, a na javnom mestu ne mogu biti više od dve osobe.

Kurir.rs/Beta

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...