LUDILO MILOVOG REŽIMA: EU pustila Srbe, Crna Gora još ne podiže rampu!
Mimo sveta Milo Đukanović, Foto: EPA / TOMS KALNINS

PRELAZI S KOMŠIJAMA ZATVORENI

LUDILO MILOVOG REŽIMA: EU pustila Srbe, Crna Gora još ne podiže rampu!

Crna Gora -

Susedna Crna Gora koristi koronavirus kao argument za blokadu granica, iako je Unija procenila da je Srbija bezbedna

Iako je u utorak Evropska unija dala zeleno svetlo građanima Srbije otvorivši im svoje granice bez testa na koronavirus i karantina, susedna Crna Gora s Milom Đukanovićem na čelu i dalje blokira granicu sa Srbijom, pod izgovorom da to čine zbog epidemije!

To je potvrdio potpredsednik crnogorske vlade Milutin Simović, istakavši da Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti odluke donosi „s ciljem zaštite zdravlja i života građana, na temelju stavova struke“.

foto: Profimedia

- Pažljivo u kontinuitetu pratimo sve relevantne podatke do kojih se može doći i u regionu i šire, na temelju tih podataka donosićemo i sve buduće odluke - kazao je Simović.

Politikološkinja Jelena Vukoičić kaže da crnogorski režim donosi odluke koje nanose nenadoknadivu štetu njihovoj ekonomiji i dobrosusedskim odnosima.

- To je korišćenje virusa u političke svrhe, nema nikakve veze sa zdravstvenom situacijom u Srbiji, koja je pod apsolutnom kontrolom. Složena kao i u čitavom svetu, ali nije takva da bi trebalo zatvarati granice - navela je Vukoičićeva i dodala da se Srbija u očima crnogorskog režima doživljava kao neprijateljska zemlja, što ona nije.

- Negativan naboj prema Srbiji je vrlo jak, oni imaju izbore za nekoliko meseci, i to će se verovatno još više zaoštravati. To šteti samoj Crnoj Gori, koja je od srpskih turista mnogo prihodovala, a sada turisti tamo ne mogu da dođu. Nanose štetu građanima, privredi i ekonomiji zarad opstanka jedne političke garniture žrtvuje se mnogo toga - podvukla je Vukoičićeva.

Kurir.rs/ K. V. Foto: EPA/TOMS KALNINS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track