Najnovije vesti

U CRNOJ GORI STUPIO NA SNAGU NOVI ZAKON O ZAŠTITI OD KORONA VIRUSA: Kazne za nepoštovanje mera i do 20.000 evra
Foto: Profimedia

borba protiv pandemije

U CRNOJ GORI STUPIO NA SNAGU NOVI ZAKON O ZAŠTITI OD KORONA VIRUSA: Kazne za nepoštovanje mera i do 20.000 evra

Crna Gora

Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore je od sinoć, stupanjem na snagu novog Zakona o zastiti od korona virusa, rigorozno počela novčano kažnjavanje kršenja naredbi o sprečavanju širenja koronavirusa, a predviđene kazne kreću se od 500 do 20.000 evra.

Nakon što je sinoć u Službenom glasu objavljen Zakon o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti koji je juče usvojen u crnogorskom parlamentu, iz Vlade je saopšteno da su kazne od 2.000 - 20.000 evra predviđene za pravno lice, od 200 - 2.000 evra za odgovorno lice u pravnom licu i od 350 - 6.000 evra za preduzetnika ako ne obezbede socilajnu distancu i zaštitnu opremu.

U saopštenju se dodaje da su kazne od 500 do 2.000 evra predviđene za odgovorno fizičko lice u državnom organu, organu uprave, lokalne uprave i lokalne samouprave, a kazne od 100 do 2.000 evra predviđene su za svako fizičko lice koje se ne pridržava mera.

Nacionalno koordinaciono telo Crne Gore za zarazne bolesti (NKT) danas je na sednici donelo odluke o zabrani okupljanja na javnim i otvorenim površinama, ponovnom obaveznom korišćenju zaštitnih maski na javnim mestima i u zatvorenom prostoru.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...