Najnovije vesti

OVA OPŠTINA U CRNOJ GORI NEMA ZARAŽENE KORONOM! Narod odoleva pandemiji: Mi smo ovde svi zdravi, nema straha od virusa
Foto: Profimedia

kovid-19

OVA OPŠTINA U CRNOJ GORI NEMA ZARAŽENE KORONOM! Narod odoleva pandemiji: Mi smo ovde svi zdravi, nema straha od virusa

Crna Gora

Šavnik je i dalje jedina opština u Crnoj Gori bez korone, jer od 17. marta, kada su registrovani prvi slučajevi kovida-19 u toj zemlji, niko od oko 2.000 stanovnika nije zaražen virusom korona.

Stanovnici Šavnika kažu da je to zato što su oni zdrav narod i zato što poštuju mere.

"Naroda mnogo nema, ne družimo se mnogo. Tako da smo do sad prošli dobro. Inače nikad nije zapamćeno da smo imali neku jaču epidemiju. Mi smo zdravi, zdravo se hranimo, zdravu prirodu imamo, reke, sve kod nas je lepo. Nema od virusa straha, kod nas virusa nema sigurno", kažu meštani.

Povoljna epidemiološka situacija posebno raduje jedinog lekara u Šavniku, Sanju Bušaj, koja se nada da će tako i ostati do kraja borbe sa novim virusom, pišu Vijesti.

Ona kaže da su Šavničani uglavnom zdravi, ali i da poštuju propisane mere.

"Inače su otporni. Nemamo nešto mnogo uobičajenih respiratornih. Verovatno da je to, sama otpornost, način života, rada, a onda i sama disciplinovanost. Smanjili su broj kontakata, poštuju mere distance, higijene ruku, manje se druže. Mislim da je sve to doprinelo", kazala je Bušaj.

Pod merama samoizolacije trenutno je u Šavniku pet osoba koje su došle iz Srbije i sve su dobro, bez simptoma. Doktorica Bušaj kaže da i oni poštuju mere i redovno je kontaktiraju.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...