DOZVOLJEN IZLAZAK IZ SAMOIZOLACIJE RADI GLASANJA NA IZBORIMA U CG: A evo šta će važiti za one koji su zaraženi koronom
Foto: Profimedia

DONETA ODLUKA

DOZVOLJEN IZLAZAK IZ SAMOIZOLACIJE RADI GLASANJA NA IZBORIMA U CG: A evo šta će važiti za one koji su zaraženi koronom

Crna Gora -

Građani koji se nalaze u samoizolaciji ili karantinu, a nisu pozitivni na korona virus, moći će na dan izbora, u nedelju 30. avgusta privremeno da izađu radi glasanja i nakon toga se vrate u karantin ili kuću, dok će oni koji su pozitivni, a koji se nalaze na kućnom lečenju moći da glasaju putem pisma, kao i oni koji se nalaze na bolničkom lečenju.

To je navedeno u naredbi koju je na predlog Instituta za javno zdravlje (IJZ) noćas usvojilo crnogorsko Ministarstvo zdravlja, a u koju je Tevizija Vijesti imala uvid.

Građani koji su u karantinu ili samoizolaciji, a mera im je određena prilikom ulaska u zemlju ili zato što su kontakt potvrđenog slučaja, mogu da izađu u periodu od sedam do 20 sati kako bi ostvarili biračko pravo uz obavezno pridržavanje svih propisanih mera (nošenje zaštitne maske, fizička udaljenost od dva metra, dezinfekcija ruku).

Glasanje je omogućeno i onima koji imaju pozitivan rezultat PCR test na korona virus, imaju blage simptome ili su bez simptoma bolesti i nalaze se na kućnom liječenju.

Međutim, oni mogu da glasaju samo putem pisma u porodičnom smeštaju ili drugom objektu u kom su smešteni i dužni su da se tokom glasanja obavezno pridržavaju svih propisanih mera.

Odlučeno je i da građani koji se nalaze na bolničkom lečenju zbog infekcije korona virusom glasaju putem pisma u zdravstvenoj ustanovi u kojoj se nalaze na bolničkom lečenju.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track