MILO JOŠ NE PRIZNAJE VOLJU NARODA CRNE GORE! Pojavio se u ponoć i poručio da se GLASOVI JOŠ BROJE!
Foto: Screenshot RTVCG

posle izbora

MILO JOŠ NE PRIZNAJE VOLJU NARODA CRNE GORE! Pojavio se u ponoć i poručio da se GLASOVI JOŠ BROJE!

Crna Gora -

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović pojavio se vidno neraspoložen na konferenciji za medije u izbornom štabu DPS-a i rekao da je ta stranka osvojila 30 mandata, a sa tradicionalnim partnerima 40, ali da borba za većinu u parlamentu još traje.

Atmosfera u DPS-u koji je na vlasti već 3 decenije u Crnoj Gori nikako nije ličila na pobedničku.

foto: Screenshot RTVCG

- Sačekaćemo prebrojavanje glasova i zvanične rezultate. Prebrojano je preko 90 odsto rezultat i DPS je na izborima osvojila oko 145.000 glasova i 30 mandata. Takav rezultat znači da je DPS najjača partija u Crnoj Gori. Još uvijek pristižu rezultati i teško saopštitit što je pouzdana informacijama. Sa koalicionim partnerima imamo 40 mandata, borba za većinu poslaničkim mjesta i dalje traje. Ovo je prilika da pored zahvalnosti vama i građanima koji su dali poverenje našoj partiji, dam podršku svima. Kampanja govori o kvalitetu politike koju DPS vodi u Crnoj Gori, rekao je Đukanović.

On je rekao da je kampanja bila regularna i čestitao svim učesnicima na ostvarenom rezultatu. Dodao je da su rezultati autentični izraz izborne volje.

- DPS je u stanju da prizna rezultat koji je drugačiji od njenog očekivanja. Veoma respektujemo sve rezultate koje su ostvarili svi politički subjekti. Sačekaćemo rezultate DIK-a da vidimo kojoj strani pripada taj 41. mandat - rekao je Đukanović i dodao da će oni to poštovati.

foto: Screenshot RTVCG

- DPS ostaje nepokolebljiv borac za evropsku budućnost Crne Gore. DPS je tokom svog ukupnog postojanja na političkoj sceni izgradila profil građanske partije, koja se bori za multietničko društvo i evropslki sistem vrijednosti. Mislimo da smo tokom prethodnih godina napravili iskorak, da je Crna Gora postala svetionik na Zapadnom Balkanu i nadam se da će tako ostati i da će Crna Gora ostati stabilna država, rekao je Đukanović.

(Kurir.rs/Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track