Najnovije vesti

CRNOGORSKI UGOSTITELJI SVE OČAJNIJI: Snizili smo cene maksimalno, ali nemamo ni za zakup plaže! (VIDEO)
Foto: Profimedia

sezona

CRNOGORSKI UGOSTITELJI SVE OČAJNIJI: Snizili smo cene maksimalno, ali nemamo ni za zakup plaže! (VIDEO)

Crna Gora

Uzavrela politička atmosfera u Crnoj Gori nadvila se i nad primorjem i koronom desetkovane plaže oko Budve.

Na Slovenskoj plaži, na kojoj je, kažu, gostiju tek 10 odsto uobičajenog broja za ovaj termin sezone, popunjena je tek pokojim ležaljkama i to uglavnom domaćim turistima, jer stranaca gotovo da i nema.

Zato se i u kafićima na plaži uglavnom mogu čuti priče o izborima i njihovom ishodu, pišu "Novosti". Niko se, doduše, glasno ne izjašnjava o svojim adutima na izborima i većina diplomatski poručuje da je važno samo da bude mir.

Na velikom parkingu uz Slovensku plažu nema nijednog automobila iz Srbije, a ugostitelji kažu da su i te kako po džepu osetili nedolazak gostiju iz naše zemlje, ali i Rusije, Ukrajine, Belorusije, Engleske, Francuske, koji su tu bili prethodnih godina.

Veliki hotelski kompleksi, poput Slovenske plaže, "Splendida", "Avale" koliko-toliko rade, ali su vlasnici privatnog smeštaja pretrpeli žestoki udar.

U pokušaju da od sezone spasu šta se spasti može, ugostitelji su snizili cene. Komplet ležaljki sa suncobranom je maksimum sedam evra, ali može da se ispregovara i za nižu cenu. Kafa na samoj plaži je 1,2 evra, koliko je i flašica vode, točeno pivo je 1,3 evra, loza 1,7 evra, koka-kola 2,2 evra…

"Ovo što sada vidite je još i gužva na plaži, jer je vikend, pa dolaze ljudi iz Podgorice, Nikšića. Pravo da vam kažem, želimo što pre da zaboravimo ovu godinu. Spustili smo i cene napola, ali ne uspevamo da zaradimo ni da pokrijemo režije. Imamo i šank na samoj plaži, koji nismo ni otvorili jer nema gostiju", kaže za "Novosti" Blagoje Radović, vlasnik jednog kafića na plaži.

Sličnu poruku ima i kapetan Sveto Stanišić, koji radi ture brodićima:

"Vožnja po osobi je četiri evra i jedva prodamo 30 karata, a kapacitet nam je 90 ljudi".

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...