DPS: Crna Gora će odbraniti svoje ključne vrednosti
Foto: Nemanja Nikolić

poruka

DPS: Crna Gora će odbraniti svoje ključne vrednosti

Crna Gora -

Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Djukanovića optužila je danas Demokratski front, koji je član pobedničke koalicije Za budućnost Crne Gore i većinsku opoziciju, da su odgovorni za incidente koji se, kako navode, dešavaju po crnogorskim gradovima i poručio da će Crna Gora “odbraniti svoje ključne vrednosti”.

Incidenti su, tvrde iz DPS-a, posledica “nacionalističke i ratnohuškačke politike Demokratskog fronta i većinske opozicije".

Negirajući da DPS stoji iza incidenata, iz te stranke kažu da je, kako navode, “sramotno i bestidno za ovo što se dešava optuživati partiju koja je decenijama na braniku građanske Crne Gore i multietničkog sklada”.

Dodali su da pozdravljaju napore svih koji iskreno rade na suzbijanju nacionalističkih skupova na kojima se, kako su naveli, nose zastave tuđe države i ugrožava multinacionalni sklad.

„Na kojima se pevaju četničke pesme, napadaju građani, ruši inventar i poziva se na proterivanje građana druge nacije ili vere”, dodaje se u saopštenju DPS-a.

Takvo ponašanje, kaže DPS, neće proći i poručuje “da će Crna Gora odbraniti svoje ključne vrednosti”, preneo je portal RTCG.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track