KOALICIJA CRNO NA BIJELO: Napad na IZ u Pljevljima je proizvod politike odlazećeg režima! Na nasedajte na prvokacije!
Foto: Facebook / Samir Kardibasic

osuda vandalizma

KOALICIJA CRNO NA BIJELO: Napad na IZ u Pljevljima je proizvod politike odlazećeg režima! Na nasedajte na prvokacije!

Crna Gora -

Iz koalicije Crno na bijelo najoštrije osuđuju događaje u Pljevljima, posebno jučerašnje verbalne napade na člana SD-a i, kako navode, kamenovanje prostorija Islamske zajednice, ocenjuju da su razdor i podele proizvod pogrešne politike odlazećeg režima, koji se, kažu, sada hvata za slamku spasa i pozivaju građane da ne nasedaju na provokacije.

"Mržnja i podele nisu imanentne ni građanima Pljevalja, ni građanima Crne Gore. Razdor i podele proizvod su sumanute politike odlazećeg režima, koji se sada hvata za slamku spasa. Niko se ne sme osećati poraženim i imati strah od bilo koga nakon održanih izbora osim onih koji su se ogrešili o zakon", ističu oni.

U pljevljima lokalnu vlast drži DPS Mila Đukanovića, ali je na parlamentarnim izborima trijumfovala opozicija.

Crno na Bijelo pozivaju građane Pljevalja da ne nasedaju na jeftine provokacije od bilo koga da dolaze jer građansko, multietničko i društvo jednako za sve jedino je na čemu će se graditi Crna Gora i nakon smene vlasti.

Podsećaju da je njihov nosilac liste dr Dritan Abazović sa saradnicima juče obišao taj grad i da je imao niz sastanaka sa predstavnicima Islamske zajednice i sa građanima Pljevalja.

Pozivaju organe javnog reda i mira i dalje aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludina Nuhodžića i direktora Uprave policije Veselina Veljovića na hitnu reakciju i otkrivanje počinilaca, jer u suprotnom, kažu smatraće ih odgovornim za sve te incidente.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Facebook / Samir Kardibasic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track