AMFILOHIJE O VANDALIZMU U PLJEVLJIMA: Ova sramota liči na namernu provokaciju di bi se podigle tenzije nakon izbora!
Foto: Youtube prtscr / Sputnjik

osuda napada na iz

AMFILOHIJE O VANDALIZMU U PLJEVLJIMA: Ova sramota liči na namernu provokaciju di bi se podigle tenzije nakon izbora!

Crna Gora -

Mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije osudio je danas napad na građane muslimanske veroispovesti u Pljevljima i dodao da se ne može oteti utisku da se radi o namernoj provokaciji i osmišljenom planu podizanja tenzija.

On je u saopštenju za medije naveo da je napad na pljevaljske muslimane napad i na svakog pljevaljskog hrišćanina i na svakog građanina Crne Gore.

"Poslednji u nizu vandalski čin nasilja u Pljevljima usmeren protiv tamošnje Islamske zajednice je velika ljudska sramota za njegovog počinioca. Nečasno je i kukavički pod okriljem noći činiti ovakve stvari, bez obzira na to kakve motive ima glavni akter ovog događaja", naveo je Amfilohije.

Kako je dodao, ne može se oteti utisku da se radi o namernoj provokaciji koja ima za cilj da poremeti odnose između građana Pljevalja i cele Crne Gore na osnovu verske pripadnosti.

foto: Facebook / Samir Kardibasic

"Neću da izvodim preuranjene zaključke, ali činjenica da već više incidenata ostaju nerasvetljeni, navodi na pomisao da se ovde ne radi o autentičnom obliku ispoljavanja verske mržnje i netrpeljivosti i huliganstvu, već o osmišljenom planu podizanja tenzija zbog ishoda izbora, koji, nažalost, već daje svoje rezultate, što smo mogli juče da vidimo u Rožajama", kazao je Amfilohije.

Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima napadnute su tokom noći, a u objekat je ubačena poruka "Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica", objavio je na svom Fejsbuk profilu glavni imam Islamske zajednice u Pljevljima Samir Kadribašić.

Kurir.rs / Beta, Foto: Youtube prtscr / Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track