DPS PRIZNAJE PORAZ: Tvrde da su i dalje najjača politička snaga u Crnoj Gori, a evo kakvu su vladu spremni da podrže
Foto: Profimedia/SAVO PRELEVIC/AFP

sednica glavnog odbora

DPS PRIZNAJE PORAZ: Tvrde da su i dalje najjača politička snaga u Crnoj Gori, a evo kakvu su vladu spremni da podrže

Crna Gora -

Demokratska partija socijalista spremna je da bezuslovno podrži svaku vladu koja će nastaviti da razvija ključne vrednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore, zaključeno je sinoć na sednici Glavnog odbora.

Na sednici su razmatrani rezultati izbora i ocenjeno je da je DPS i dalje ubedljivo najjača politička snaga u Crnoj Gori, prenose Vijesti.

"Međutim, polazeći od okolnosti da ne možemo formirati poslaničku većinu a time i novu vladu s dosadašnjim koalicionim partnerima, izborni rezultat predstavlja neuspeh. Uprkos tome, naša partija i svi pojedinci koji su učestvovali u kreiranju državne politike u prethodnim decenijama mogu biti ponosni na ono što su ključne vrednosti koje smo ostvarili: izgradnja građanske države i multietničkog demokratskog društva, poštovanje antifašističkih tekovina i trasiranje evropskog puta zemlje", navedeno je u saopštenju.

Istaknuto je da je DPS spremna da bezuslovno podrži svaku vladu koja će nastaviti da razvija t vrednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore.

DPS je na izborima sama osvojila 30 mandata, a sa tradicionalnim koalicionim partnerima 38, što nije dovoljno za formiranje vlade. Koaliciji "Za budućnost Crne Gore" pripalo je 27 mandata, savezu "Mir je naša nacija" 10, a koaliciji "Crno na bijelo" četiri mandata. Ova tri opoziciona bloka zajedno imaju većinu od 41 mandata.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia/SAVO PRELEVIC/AFP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track