Najnovije vesti

NOVLJANIN GLUMIO ŽENU DA PREVARI INSPEKTORE: Novi detalji istrage o svirepom ubistvu Ljiljane Simić
Foto: Facebook

crna gora

NOVLJANIN GLUMIO ŽENU DA PREVARI INSPEKTORE: Novi detalji istrage o svirepom ubistvu Ljiljane Simić

Crna Gora

Novljanin Dragan Todić maskirao se u žensku osobu i namerno se šetao ispred nadzornih kamera na zgradi u kojoj je stanovala Ljiljana Simić, kako bi se stekao utisak da je ta kanadska državljanka i dalje živa.

Na taj način, prema pouzdanim informacijama Vijesti, on je nakon zločina pružio pomoć četrdesetsedmogodišnjem Zoranu Mariću i devet godina mlađem Radomiru Deliću, koji se terete za ubistvo Simićeve.

"Nakon ubistva, on je zajedno sa osumnjičenim Marićem ulazio u stan Simićeve, a za to vreme na sebi je imao šešir i bio je ogrnut plavom tkaninom. Tako maskiran, on se više puta šetao sa Marićem ispred kamera. Na prvi pogled pregledom tih snimaka moglo bi se i zaključiti da je reč o ženi, ali pažljivijim pregledom, jasno je da je reč o muškarcu jer se na pojedinim kadrovima jasno vidi da je reč o muškim nogama i da na sebi ima patike", objašnjava izvor "Vijesti" blizak istrazi.

Simićeva je nestala 6. septembra, a njeno beživotno telo policajci su pronašli 12 dana kasnije.

Uprkos tome što se sumnjiči da je pomagao navodnim ubicama, slučaj protiv Tošića prosleđen je kotorskom Osnovnom sudu.

"Jedino mogu da vam potvrdim da sam obavio saslušanje osumnjičenog lica, nakon čega sam istom odredio pritvor do 30 dana", kazao je Vijestima sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević.

Rečeno je da je Tošić tokom saslušanja negirao sve što mu se se stavlja na teret.

Da je i on navodno umešan u taj zločin, iz policije su saopštili pre sedam dana, ne ulazeći u detalje.

"D.T. je sumnja se Z. M. pomogao u skrivanju predmeta i tragova u vezi sa izvršenjem krivičnog dela ubistva i preduzeo druge aktivnosti radi sprečavanja otkrivanja krivičnog dela i izvršioca", saopštili su tada iz Uprave policije.

Unakaženo telo srpsko-kandske državljanke, pedesetčetvorogodišnje Ljiljane Simić pronađeno je 18. septembra u selu Mokrine kod Herceg Novog.

Prema nezvaničnim podacima, istragom je utvrđeno da je Simić pre smrti pretučena, odnosno da su joj polomlene obe vilice i da je smrt nastupila gušenjem.

Iako se u prvim trenucima spekulisalo da su osumnjičeni za ubistvo pokušali da zapale telo kako bi prikrili tragove, izvori iz istrage tvrde da je u stvari došlo do truljenja delova tela, a ne do pokušaja paljenja.

Do sada prikupljeni podaci, tvrde izvori Vijesti, ukazuju da je mesto gde je pronađen leš - ujedno i mesto zločina.

Bivši suprug ubijene, Vladimir Krstanović prijavio je nestanak Ljiljane Simić.

On se tada obratio Vijestima i rekao da je njegova bivše supruga posljednji put viđena 5. septembra u Kotoru, dok je s koferima u rukama napuštala stan.

Tada je napisao da Simić godišnje provodi sedam ili osam meseci u Kotoru, a da je ostatak godine u Kanadi s decom i porodicom.

"Ljiljana je uplatila avionsku kartu za 6. septembar 2020. godine. Imala je let iz Dubrovnika, s polaskom u 9.30 ujutru... Nije sela na taj let i gubi joj se svaki trag. Stupio sam u kontakt s policijom u Kotoru... Da je propustila avion sigurno bi se javila meni, našoj djeci ili familiji", napisao je Krstanović.

Istovremeno je napisao da su im čudne finansijske transakcije s kartice koju je koristila njegova bivša supruga, a o čemu njihovoj ćerki stiže izveštaj.

"Pregledali smo sve račune u zadnjih šest meseci. Ljiljana je trošila mesečno oko 4.000 dolara. U zadnjem mesecu je pazareno i više puta podignut je novac s kartice - potrošeno je i izvađeno skoro 17.000 dolara. Viza centar je ugasio taj račun, dok im se Ljiljana ne javi. Ona nikada nije bila bez novca, niti podizala u kešu veliku sumu novca", saopštio je tada.

Rođena je na Kosovu, do 1987. godine živela je u Kragujevcu, kada se i odselila u Kanadu.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Facebook

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...