DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA PODGORICA PORUČIO: "Crni ponedeljak" - zabeležen najveći broj dolazak pacijenata u kovid ambulante
Foto: Profimedia

borba protiv virusa

DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA PODGORICA PORUČIO: "Crni ponedeljak" - zabeležen najveći broj dolazak pacijenata u kovid ambulante

Crna Gora -

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić izjavio je da je u toj medicinskoj ustanovi juče bio "crni ponedejak", tokom kojeg je zabeležen najveći broj dolazaka pacijenata u kovid ambulante.

Kavarić je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) saopštio da su tokom jučerašnjeg dana imali 759 pacijenata sa sumnjom na novi korona virus.

"Juče smo imali tzv. crni poneđeljak, najveći broj dolazaka u kovid ambulantu. Za jedan dan smo imali 759 pacijenata sumnjivih na kovid. Ulazimo u dalje opterećenje zdravstvenog sistema. Na današnji dan, od 1.195 aktivno pozitivnih u Podgorici, Dom zdravlja prati, leči, rehabilituje, dijagnostifikuje 1.143 pacijenta", rekao je Kavarić.

Ponedeljak je, prema njegovim rečima, bio neslavan rekordan po svemu.

"Imali smo čak 153 pacijenta upućena na testiranje na kovid, 654 kućne posete kompletne su obavili lekari i nešto ispod 400 ostalih usluga, pričam samo o pacijentima kod kuće, koji su kovid transporti, patronaže, uključivanje infuzije, odvoženje ljudi na kliniku", kazao je Kavarić, preneo je portal RTCG.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track