Najnovije vesti

PORODICU OJADILI ZA POLA MILIONA EVRA UZ POMOĆ NEVEROVATNE PREVARE: Tri godine su im ponavljali JEDNU REČENICU
Foto: printscreen net.hr

Neverovatan slučaj u Crnoj Gori

PORODICU OJADILI ZA POLA MILIONA EVRA UZ POMOĆ NEVEROVATNE PREVARE: Tri godine su im ponavljali JEDNU REČENICU

Crna Gora

Plavljani Heika (24), Adnan (46) i Semira Huseinović (46) tri godine zastrašivali su dve osobe da će im članovi porodice umreti, ako papreno ne plate “skidanje” navodno bačenih čini.

Od 2017. godine donedavno, kada su procesuirani, uspeli su da na taj način uzmu oko pola miliona evra, koje su oštećene uglavnom pozajmljivale od rodbine.

Iz Uprave policije je nezvanično rečeno da su Huseinovići oštećene godinama ubeđivali da im je na porodicu “bačena” crna magija i da mogu, uz pomoć “nekog čoveka iz Novog Pazara” da im pomognu da skinu crnu magiju.

“Zaplašivali su ih, govorili da im ovaj iz Novog Pazara predviđa smrt članova njihove porodice, za šta su one davale novac i pozajmljivale od rodbine da plate”, kazao je sagovornik iz UP.

Iz te institucije pre dva dana zvanično je saopšteno da su Huseinovići osumnjičeni da su, kao saizvršioci, prevarili dve osobe za oko pola miliona evra, nudeći im usluge skidanja “crne magije”.

Pojasnili su da su protiv njih podneli krivičnu prijavu zbog krivičnog dela prevara.

Sumnjiče ih da su od 2017. do 2020. godine u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica doveli i održavali u zabludu dva oštećena lica:

“Te naveli jednu od oštećenih da plati novčani iznos od 57.000 američkih dolara i drugu...između 430.000 i 500.000 evra, za navodne usluge skidanja ‘crne magije’”.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...