Najnovije vesti

NOVI UDAR NA UČITELJICU RADU IZ CG! U žižu dospela ZBOG crteža ŠTRUMPFA SA TROBOJKOM, sada podneta krivična prijava zbog OVOG
Foto: Facebook/Luka Radonjić, Facebook/Rada Višnjić

drama

NOVI UDAR NA UČITELJICU RADU IZ CG! U žižu dospela ZBOG crteža ŠTRUMPFA SA TROBOJKOM, sada podneta krivična prijava zbog OVOG

Crna Gora

Iz Nevladinog udruženja Crnogorski zbor u sredu su Osnovnom tužilaštvu u Baru podnete dve krivične prijave protiv sveštenika Srpske pravolsavne crkve, koji su 4. oktobra služili moleban u Hramu Svetog Jovana Vladimira povodom početka školske godine i učiteljice Rade Višnjić, koja je đake OŠ "Jugoslavija" pozvala da joj se pridruže u molitvi.

Advokat Nikola Belada, koji je u ime Crnogorskog zbora podneo krivične prijave, rekao je za Dnevne novine da su sveštenici prekršili član 287 Krivičnog zakonika Crne Gore kojim je precizirano da će lica koja ne postupe "po propisima, odlukama, naredbama ili nalozima kojima se određuju mere za suzbijanje ili sprečavanje opasne zarazne bolesti", biti kažnjena novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

foto: Facebook/Rada Višnjić

Belada kaže da se učiteljica, koja tvrdi da nije pozvala decu, nego ih samo obavestila o "događaju", takođe ogrešila o Krivični zakon i to o član 417, kojim je definisano postupanje u slučaju nesavesnog rada u službi, prenosi portal RTCG.

"Učiteljica kaže da u porukama koje je prosledila nema poziva učenicima da idu na moleban, ali to nije tačno. Ona je doslovno napisala da bi volela da joj se pridruže. Šta je to nego poziv", komentarisao je Belada.

foto: Facebook/Luka Radonjić

Ovo nije prvi put da učiteljica Višnjić privlači pažnju javnosti. Ona je u februaru ove godine dobila uslovni prestanak radnog odnosa na šest meseci.

Uslovni otkaz usledio je kada je učenicima zadala da crtaju lik iz crtanog filma - štrumfa, a pozadinu su bojili bojama trobojke. Fotografije je objavila na društvenim mrežama, ali ubrzo su uklonjene. Posle toga je suspendovana.

foto: Facebook/Rada Višnjić

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...