POBUNJENI ULCINJSKI UGOSTITELJI GUBE STRPLJENJE: Sami ćemo otvoriti lokale zatvorene zbog korone!
Foto: Screenshot

jasno

POBUNJENI ULCINJSKI UGOSTITELJI GUBE STRPLJENJE: Sami ćemo otvoriti lokale zatvorene zbog korone!

Crna Gora -

Čekamo danas nove mere Nacionalnog kooridinacionog tela. Ukoliko ne budu povoljne za nas, verovatno ćemo sutra doneti odluku da samoinicijativno svi otvorimo lokale“, kazao je Vijestima Aslan Lunji, predstavnik ulcinjskih ugostitelja, koji su danas ispred zgrade Opštine održali protest zbog odluke NKT da im od pre sedam dana zatvori objekte zbog pogoršane epidemiloške situacije u gradu.

Ugostitelji smatraju da je odluka NKT nepravedna jer je zasnovana na netačnim statističkim podacima.

„Ulcinj ima oko 700 inficiranih na 100 hiljada stanovnika, što je znatno manje od Budve u kojoj su ugostiteljski objekti otvoreni. Odgovornost za donošenje odluke leži i na epidemiolozima iz Ulcinja, odnosno Bara, koji nisu uredno ažurirali brojke oporovaljenih. Zato apelujemo na NKT da hitno ispravi odluku, koja nas je dovela u gotovo bezizlaznu situaciju imajući u vidu da su stekli uslovi za otvaranje naših objekata“, kazao je Lunji.

Ulcinjski ugostitelji, naveo je, žale za sugrađanima koji su izgubili bitku sa virusom i uputili su saučešće njihovim porodicama.

„Svi zajedno, ipak, moramo dalje. Zatvaranje objekata dovelo je u opasnost radna mjesta za oko hiljadu zaposlenih, jer mi finansijski više ne možemo da izdržimo a država ne pokazuje izdašnost“, naveo je Lunji. Dodao je da se ugostiteljima konkurencija pojavila u vidu kazina, trafika, pekara...

„U tim objektima i ispred njih, ima više ljudi nego kvadrata ali oni rade normalno i bez ograničenja“, tvrdi Lunji.

Ugostitelje na protestu, podržao je i predsjednik Opštine Ljoro Nrekić, koji je takođe apelovao na NKT da donese novu odluku i otvori ugostiteljske objekte u Ulcinju.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track