POBUNA CG UGOSTITELJA U 4 GRADA Neće ispoštovati mere koje vlasti preporučuju: Ništa od fajronta u ponoć!
Foto: Profimedia

opasno

POBUNA CG UGOSTITELJA U 4 GRADA Neće ispoštovati mere koje vlasti preporučuju: Ništa od fajronta u ponoć!

Crna Gora -

Ugostitelji četiri crnogorska grada, Podgorice, Tivta, Kotora i Budve, poručili su danas da neće ispoštovati naredbu Instituta za javno zdravlje (IJZ) da zbog pogoršane epidemiološke situacije zatvore svoje objekte na 14 dana.

"Smatramo da ugostitelji moraju imati isti tretman kao i ostale grane privrede, ako ne i povoljniji zbog značaja turizma za državnu ekonomiju", saopšteno je iz Udruženja ugostitelja četiri grada dostavljenom Nacionalnom koordinacionom telu za zarazne bolesti (NKT).

Oni su za sutra najavili protest na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

U saopštenju, koje je potpisao predsednik skupštine Udruženja ugostitelja Podgorice Miroslav Šćepanović, navodi se da će im se na protestu pridružiti kolege iz cele Crne Gore.

Ugostitelji četiri grada bi svoje objekte, po naredbi IJZ, trebalo da zatvore od sutra u ponoć.

"Članovi udruženja iz čitave Crne Gore smatraju da nisu krivci za novonastalu situaciju, već su poštovanjem mera NKT-a u svojim objektima dali značajan doprinos suzbijanju epidemije virusa COVID 19. Naše argumente potvrđuje i zanemarljivo mali broj izrečenih prekršajnih naloga ugostiteljima zbog nepostupanja u skladu sa merama Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti", navodi se u zajedničkom saopštenju udruženja ugostitelja iz Podgorice, Tivta, Budve i Kotora, koje su prenele podgoričke Vijesti.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track