Najnovije vesti

KRIVOKAPIĆ UVEREN: Onaj ko ima veru se neće zaraziti istom kašikom na pričešću
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

preležao koronu

KRIVOKAPIĆ UVEREN: Onaj ko ima veru se neće zaraziti istom kašikom na pričešću

Crna Gora

Mandatar za sastavljanje nove vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, kazao je da "onaj ko ima veru, neće se zaraziti korona virusom istom kašikom na pričešću".

Upitan da li veruje da se pričešćem može preneti virus, mandatar je rekao da je to "poseban trenutak za svakog vernika" i da se "u istoriji to pitanje nikada nije postavljalo".

"Vera nadvladava sve. Postoje mnogobrojni dokazi da kada je neko rekao: 'Ako imaš vere, pomerićeš planinu s jednog na drugo mesto', to se i desilo. Stvarno se fizički desilo! Ako vi imate veru, verujte da nemate nikakvih problema i da se nećete zaraziti pričešćem", rekao je.

Mandatar je bio među stotinama vernika koji su se na sahrani mitropolita SPC Amfilohija pričestili istom kašikom.

"Vi znate da čovek koji dođe - Slava mu i Milost - pod Ostrog, ako dođe s verom, da će što-šta da doživi kao preporod. Pričešće je poseban čin i, naravno, u istoriji se nekad postavljalo to pitanje. To je praksa koju crkva propisuje", kazao je mandatar.

Krivokapić je rekao da je korona virus preboleo na nogama i da je to saznao tek kada je uradio test na antitela.

On se izvinio građanima što nije nosio masku na sahrani mitropolita Amfilohija koji je umro od posledica korona virusa i rekao da je time "iskazao nepoštovanje, iako pouzdano znam da sam KOVID preboleo na nogama, a to govore antitela. Preležao sam koronu i ne znajući da je imam", rekao je Krivokapić.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...