Najnovije vesti

MILAN KNEŽEVIĆ: Glavni ideolozi i montažeri kriminalno pravosudne farse zvane "državni udar" moraju krivično da odgovarati!
Foto: EPA

reakcija

MILAN KNEŽEVIĆ: Glavni ideolozi i montažeri kriminalno pravosudne farse zvane "državni udar" moraju krivično da odgovarati!

Crna Gora

Nakon što se u pojedinim medijima pojavio iskaz Mirka Paje Velimirovića, koji je dao u Tužilaštvu za organizovani kriminal Republike Srbije, postavlja se pitanje šta još čeka vršilac dužnosti VDT- a Ivica Stanković da procesuira po službenoj dužnosti Milivoja Katnića i Sašu Čađenovića - stoji u današnjem saopštenju za javnost jednog od lidera DF i nepravosnažno osuđenog u aferi "državni udar" Milana Kneževića.

"Lideri DF- a su prošle nedelje upoznali javnost da GST Milivoje Katnić skriva iskaz Mirka Paje Velimirovića u kojem ga optužuje da je zajedno sa svojim zamenikom Sašom Čadenovićem koristeći pretnje, ucene i službeni položaj, prisilio Velimirovića da lažno svedoči i optuži Andriju Mandića i Milana Kneževića u montiranom postupku poznatom kao državni udar. Nakon što se pre njega oglasio prvi svedok saradnik Saša Sinđelić i saopštio kako je na sličan način od strane Milivoja Katnića i Saše Čađenovića bio prisiljen da lažno svedoči, nakon što je general Bratislav Dikić upoznao veće Apelacionog suda o fizičkom i mentalnom zlostavljanju od strane SDT-a kako bi lažno optužio Andriju Mandića i Milana Kneževića, nakon što je za bivšim agentom CIA Džozefom Asadom ukinuta crvena Interpolova poternica zbog politički motivisanog postupka od strane SDT-a, svakom je jasno da glavni ideolozi i montažeri ove kriminalno pravosudne farse moraju krivično pravno odgovarati", navodi se u saopštenju Kneževića.

foto: EPA/Boris Pejović

"DF takođe postavlja pitanje veću Apelacionog suda koje odlučuje po žalbama da li je po službenoj dužnosti zatražilo od SDT-a iskaz Mirka Paje Velimirovića koji je dao u TOK-u. Ovolika količina nepravde i zloupotrebe službenog položaja od strane onih koji bi trebalo da se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije, a ne da budu njegovi pokrovitelji i promoteri, najbolje govori o tome da je crnogorsko pravosuđe zahvaljujući individuama poput Milivoja Katnića, Saše Čađenovića, Suzane Mugoše, Dragice Vuković, Vesne Pean probilo dno dna. Ipak nam nemerljivu satisfakciju predstavlja što se crnogorska javnost iz dana u dan kroz nove dokaze uverava u pravednu borbu DF-a protiv kriminalno političko pravosudne hobotnice kojoj se ubrzo mora zadati završni udarac jer preti da proguta državu", stoji u ovom saopštenju.

Kurir.rs/Z.Š.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...