DIREKTOR PODGORIČKOG DOMA ZDRAVLJA PORUČIO: Crna Gora kasni sa nekim merama protiv širenja korona virusa
Foto: Profimedia

epidemija korona virusa

DIREKTOR PODGORIČKOG DOMA ZDRAVLJA PORUČIO: Crna Gora kasni sa nekim merama protiv širenja korona virusa

Crna Gora -

Direktor podgoričkog Doma zdravlja Nebojša Kavarić smatra da Crna Gora kasni sa nekim merama, posebno u Podgorici, gde je došlo da širenja epidemije korona virusa.

Kavarić je za podgorički Dan rekao da je dozvoljeno nesmetano kretanje između gradova i opština u trenutku kada je 4.900 zaraženih korona virusom.

Kavarić je kazao da su juče imali novi rekord po broju pregledanih građana u kovid ambulantama - 1.480 i da se negativan trend nastavlja.

"Kasnimo s pravim merama već 14 dana, posebno u Podgorici gde smo dozvolili ovakvo širenje epidemije. Kafići su ponovo puni, imamo scene kao da se ništa ne događa. Važno je da se prvo Podgorica izoluje i spreči širenje virusa iz glavnog grada, onda bismo rešili većinu problema", rekao je Kavarić.

Kao primer je naveo Austriju, gde, kako je rekao, do 2. decembra građani ne smeju da izađu iz svojih domova.

"A mi nastavljamo da pogoršavamo situaciju. Nadležni su merama ublažili dosadašnje naredbe i potrebno je da što pre da reagujemo jer je svaki dan važan", upozorio je Kavarić.

Ministar zdravlja i predsjednik NKT-a Kenan Hrapović kazao je juče u Jutarnjem programu TVCG da potpuno zatvaranje nije sklonjeno s dnevnog reda, već je samo privremeno odgođeno.

"Nećemo čekati 1. decembar kako bismo donijeli nove mjere, već ćemo, ukoliko to bude potrebno, izabrati krajnje restriktivni model, tzv. zaključavanje svih gradova", rekao je on.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track