KOTORANIN DEJAN KAŠĆELAN ZVANI KOMARAC NAŠAO SE NA SPISKU ZA ODSTREL: Vrebali ga u Beču, rekli da se OPUSTIO SKROZ
Ilustracija, Foto: EPA/Boris Pejović

grupa džon goti

KOTORANIN DEJAN KAŠĆELAN ZVANI KOMARAC NAŠAO SE NA SPISKU ZA ODSTREL: Vrebali ga u Beču, rekli da se OPUSTIO SKROZ

Crna Gora -

Pripadnici kriminalne organizacije Stefana Kovača pratili su u Beču i fotografisali Dejana Kašćelana zvanog Komarac, spremajući njegovu likvidaciju i konstatovali da će ubistvo lako obaviti jer se žrtva “opustila skroz”.

To, između ostalog, piše u rešenju Apelacionog suda, kojim je odbijena žalba tog okrivljenog zbog produženja pritvora.

“Lagan nam je sad, opustio se skroz”, navodi se da je organizator te grupe saopštio Kovaču o Komarcu.

Iz suda podsećaju da je šef te kriminalne organizacije u oduzetom, kriptovanom telefonu osumnjičenog bio označen imenom Džon Goti (Dž. G.).

“Iz (telefonske) komunikacije proizilazi osnovana sumnja da će sve troškove snositi organizator kriminalne organizacije Dž. G. a da je zadatak okrivljenog Stefana Kovača upravo da bude neposredni izvršilac dela. Na fotografijama sadržanim u spisima predmeta, prikazane su eksplozivne naprave, te okrivljeni kako hiruškim rukavicama u ruci drži pištolj sa prigušivačem”, navodi se.

U spisima se dalje navodi da je organizator kriminalne grupe prosledio Kovaču fotografije Kašćelana u vreme dok se ovaj nalazio u tom bečkom lokalu.

Konstatuje se da je Kovač 16. decembra poslednji put evidentiran prilikom izlaska iz Crne Gore na Aerodromu Podgorica i da mu je destinacija bila Beč. Navodi se da je ‘pretresom kriptovanog telefona’ pronađena i adresa u Beču na koju je okrivljeni trebalo da dođe, a da su u pitanju osobe bliske škaljarskom klanu”.

“Sa Dž. G. se dogovarao o načinu na koji će doći u Beč, šta treba da ponese, između ostalog navodeći da treba da ponese košulje, šešir i naočare radi kamera. Na opasku: ‘Lagan nam je sad, opustio se skroz’, okrivljeni odgovara: ‘Super brate moj, opustićemo ga zanavijek, sve mu je..m’. Nadalje, u komunikaciji sledi slika na kojoj se nalazi Komarac”, navodi se u rešenju Apelacionog suda.

Dodaje se da su “Goti” i Kovač sledeći put komunicirali 28. jula, kada ga okrivljeni pita da li će sledećeg dana poći u Beč, što mu ovaj potvrđuje.

“Te nakon toga ponovo pita šta će od garderobe poneti, zatim razmenjuju poruke o tome ko će ga sačekati kada pređe državnu granicu Crne Gore i ko će ga transportovati dalje do Beča”, kažu.

“Proverama policije Republike Austrije, utvrđeno je da je Cekić Stefan, državljanin Srbije, i da je verenik M. M. koja je rođena sestra M. R. -pripadnika tzv. škaljarskog klana", prenose Vijesti.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track