CRTATE MI METU NA ČELU: Poslanici DPS napali Abazovića, on im žestoko uzvratio!
Foto: Youtube Screenshot

burna rasprava u skupštini cg

CRTATE MI METU NA ČELU: Poslanici DPS napali Abazovića, on im žestoko uzvratio!

Crna Gora -

Lider Građanskog pokreta URA i kandidat za potpredsednika crnogorske vlade Dritan Abazović rekao je danas da buduća vlada želi da gradi "najbolje moguće" odnose sa susedima i optužio, do skora vladajuću, Demokratsku partiju socijalista (DPS) da gura građane u sukobe, a njemu lično "crta metu".Abazović je to rekao u Skupštini Crne Gore, u kojoj je u toku rasprava o programu i sastavu nove vlade.

"Ne možemo ljudima u vladi brojati krvna zrnca, i gledati ko su Srbi, Crnogorci, ko su vernici, ko ateisti... Nemojte to sebi da dozvoljavate. Nastavljate da nas iz opozicije gurate u sukobe, crtate mi metu, vi iz DPS, vi koji dolazite ispred moje kuće kad nisam tamo, a ja vam kažem da nisam tamo, evo sam ovde", rekao je Abazović obraćajući se poslanicima DPS-a.

On je reagovao u kontekstu kritika da je buduća vlada "jednonacionalna, jednoverska i svetosavska".

Abazović je naveo da je "sramotna priča o jednonacionalnoj vladi".

On je rekao da nova izvršna vlast "želi građansku Crnu Goru" i optužio DPS da joj je namera da "svađa i pokaže da neko ko je Albanac ne može da sarađuje sa Srbima".

"Možemo, ovo je zajednička država, a vi hoćete privatnu. Država pripada svima, ne trebaju nam lovćenske straže, nama trebaju budžetske straže da je čivaju od ovakvih kao što ste vi", dodao je Abazović.

Poručio je da nova vlada želi da pomiri ljude i da gradi najbolje moguće odnose sa susedima.

Usledile su oštre reakcije iz DPS-a, čiji su poslanici optužili Abazovića da ih je izvređao i da se "nedostojno" ponaša. Iz tog kluba čule su se i lične uvrede upućene Abazoviću.

Pokret koji vodi Abazović je posle izbora 30. avgusta u poziciji da opredeljujuće utiče na formiranje nove parlamentarne većine i pod velikim je pritiskom dela domaće i javnosti iz da ne pruži podršku vladi mandatara Zdravka Krivokapića koji je na izborima predvodio prosrpski blok "Za budućnost Crne Gore".

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić izložio je juče program i sastav nove vlade, koja će imati 12 ministara i jednog potpredsednika.

Glasanje o Vladi je najavljeno za sutra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track