MILAN KNEŽEVIĆ: Živela Srbija, da je večna Crna Gora! Za ovo smo izgarali 3 decenije
Foto: Profimedia/Savo PRELEVIC/AFP

"Srećna vam sloboda"

MILAN KNEŽEVIĆ: Živela Srbija, da je večna Crna Gora! Za ovo smo izgarali 3 decenije

Crna Gora -

Tokom iznošenja završnih reči u skupštinskoj raspravi o novoj vladi Crne Gore, Milan Knežević ispred Demokratskog fronta kazao je da će sa punim zadovoljstvom saopštiti istinu koju svi znaju: „DF je, zajedno sa SPC, dao najveći doprinos ovoj veličanstvenoj pobedi.“ Knežević je svoje izlaganje završio porukom: Živela Srbija, da je večna Crna Gora”.

Knežević je završnu reč počeo porukom „Srećna vam sloboda“, dodajući da je na izborima 30. avgusta ostvarena veličanstvena ideja za koju je DF izgarao tri decenije.

Istakao je da je DF zajedno sa SPC, kanonski nedeljivom, i zajedno sa počivšim patrijarhom Irinejom i mitropolitom Amfilohijem, dao najveći doprinos veličanstvenoj pobedi na avgustovskim parlamentarnim izborima.

Knežević je kazao da je odsanjao svoj ljudski i istorijski san.

"Svi oni koji su nas napadali posle 30. avgusta, dovodeći u pitanje naš opozicioni potencijal, videće ko je vazda bio vera, a ko nevera“, kazao je Knežević.

Oni koji su nas optuživali da želimo fotelje, sad su uzeli te fotelje, dodao je poslanik DF-a.

Knežević je takođe poručio da će Krivokapić dobiti podršku DF-a, ako odmah suspenduje i povuče antipravoslavni Zakon o slobodi veroispovesti, ako se bude obavezao da će organizovati popis stanovništva naredne godine na kojem „ćemo se nacionalno i verski bez pritisaka izjasniti“, te da će podržati zakon o tužilaštvu, ali bez bilo kakvih razgovora sa tužiocem Milivojem Katnićem.

Krivokapić će, kazao je, imati podršku i ako se izabere Sudski savet, donese zakon o dvojnom državljanstvu, ekonomskim povezivanjem sa bratskom Srbijom, podrži Inicijativa „mini Šengen“ i, kako je rekao, uhapsi „Mila Ðukanovića pa makar on bio i predsednik UN“, prenosi Sputnjik.

Rekao je i da sve to nisu želje DF-a već naroda koji je pobedio 30 avgusta.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track