Najnovije vesti

ZAVRŠEN SASTANAK ČETVORKE U CRNOJ GORI: Đukanović najavio da će potpisati zakone, ali i da može da se obrati Ustavnom sudu
Foto: Gov.me/S. Matić

prisustvovali i bečić i abazović

ZAVRŠEN SASTANAK ČETVORKE U CRNOJ GORI: Đukanović najavio da će potpisati zakone, ali i da može da se obrati Ustavnom sudu

Crna Gora

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Zdravko Krivokapić, potpredsednik Vlade Dritan Abazović i predsednik Skupštine Aleksa Bečić razgovarali su danas o pitanjima koja su nacionalno važna za vlast, za opoziciju i za sve građane Crne Gore.

Đukanović je navodno najavio da će potpisati zakone kada ih parlament ponovo usvoji, ali nije isključio mogućnost da će DPS pred Ustavnim sudom pokrenuti pitanje ustavnosti Zakona o slobodi veroispovesti, javila je Televizija Vijesti.

Prema nezvaničnim saznanjima te televizije, Đukanović je na sastanku državnog vrha rekao da će zakone potpisati kada ih Skupština ponovo usvoji 20. januara.

Inače, kako je saopšteno iz Vlade, iskazana je spremnost da se većom inicijativom za saradnju i konstruktivnošću u dijalogu unapređuju i "stvaraju uslovi za model kohabitacije, koji će voditi efikasnijem funkcionisanju vlasti i doprinositi kvalitetnijem legitimisanju Crne Gore i njene demokratije u međunarodnoj javnosti".

"Na sastanku su razmotrena pitanja koja se tiču funkcionalnosti države, institucija i njihovog daljeg razvoja, bez čega nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje", saopšteno je iz Vlade.

Kako je navedeno, na sastanku koji je inicirao premijer Krivokapić, iskazana je spremnost da se taj interes sledi kao zajednički nacionalni interes i unapređuje zajednička odgovornost prema potrebi daljeg razvoja Crne Gore kao evropskog društva, kvalitetnijeg životnog standarda i slobode pojedinca.

"Razgovarano je i o pitanjima koja su bila predmet nerazumevanja u prvim etapama funkcionisanja kohabitacije", navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...