EVO ŠTA KAŽE NIKŠIĆKA POLICIJA O PROTERIVANJU SRPSKIH DRŽAVLJANA: Imali su turističke dozvole a ne radne!
Foto: Youtube prtscr / Vijesti

skandal u crnoj gori

EVO ŠTA KAŽE NIKŠIĆKA POLICIJA O PROTERIVANJU SRPSKIH DRŽAVLJANA: Imali su turističke dozvole a ne radne!

Crna Gora -

Pripadnici Centra bezbednosti Nikšić u sklopu aktivnosti "Stranac" danas su izvršili kontrolu boravka lica u apartmanima Krsmanović gde je zatečeno više državljana Republike Srbije, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

U navedenim apartmanima su zatečeni: V.V. (38), J.D. (41), O.Đ. (38), J.N. (41), A.S. (26), B.D. (22), V.M. (23) i N.A. (35) sva lica državljani Republike Srbije.

Prilikom kontrole utvrđeno je da navedena lica, kao izvršioci poseduju ugovore o delu političke partije u Crnoj Gori Nove srpske demokratije iz Podgorice kao naručioca posla, a koji se odnose na unapređenje organizacije stranke u smislu uređenja podataka i elektronske obrade baze članstva kroz primenu novih tehnoloških rešenja radi nesmetanog i efikasnog funkcionisanja, pri čemu je definisan period angažovanja stranih državljana, od 25. januara 2021. godine do 10. februara 2021. godine.

Iz razloga neposedovanja dozvola za privremeni boravak i rad stranih državljana kao i potvrde o prijavi rada, navedenim licama su od strane Inspektora za strance Stanice granične policije Nikšić uručeni pozivi za obavljanje informativnog razgovora u službenim prostorijama ove stanice, a u vezi sa pojašnjavanjem obavljanja radne delatnosti bez neophodnih dozvola.

Daljom kontrolom od strane Inspektora za strance utvrđeno je da su državljani Republike Srbije nakon ulaska u Crnu Goru u zakonom predviđenom roku prijavili boravak u apartmanima Krsmanović. Lica su prilikom prikupljanja obaveštenja izjavila da nisu bila upoznata sa odredbama člana 39, koji precizira postupak izdavanja dozvole za privremeni boravak.

S obzirom da su lica izvršila turističku prijavu boravka, kao i da ne poseduju dozvole za privremeni boravak i rad i potvrde o prijavi rada, utvrđeno da boravak ne koriste u svrhu koje im je odobren, doneta su rešenja o otkazu boravka do 90 dana kojima je određeno da lica moraju napustiti teritoriju Crne Gore 1. februara pri čemu im je izrečena zabrana ulaska u Crnu Goru do 1. maja 2021. godine.

''Ničije pretnje krivičnim prijavama neće pokolebati pripadnike Uprave policije da svoj posao obavljaju u skladu sa zakonom propisanim ovlašćenjima'', poručili su iz policije povodom najave lidera Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandića da će NSD podneti krivičnu prijavu protiv načelnika Centra bezbednosti Nikšić i predsednka opštine Milutina Simovića zbog proterivanja srpskih državljana.

Crnogorski mediji prethodno su preneli da je nikšićka policija proterala osam državljana Srbije.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track