U CRNOJ GORI PONOVO SE UVODI POLICIJSKI ČAS: Zabrana kretanja od 21 do 5 sati ujutru!
Foto: Profimedia / Savo Prelević / AFP

ukida se međugradski saobraćaj vikendom

U CRNOJ GORI PONOVO SE UVODI POLICIJSKI ČAS: Zabrana kretanja od 21 do 5 sati ujutru!

Crna Gora -

U Crnoj Gori se uvodi policijski čas od 21 do 5.00 sati ujutru narednog dana i zabrana međugradskog saobraćaja vikendom, saopštio je danas direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Ugostiteljski objekti, prema novim merama Ministarstva zdravlja, radiće do 18 časova.

U Budvi i Tivtu, gde je epidemiološka situacija složenija, zabranjeni su i javni skupovi na otvorenom i zatvorenom, ugostiteljski objekti neće raditi kao ni privredna društva koja se bave prodajom neprehrambenih proizvoda.

U ovim opštinama, kako je saopštio Galić, obustavlja se rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama - vrtići, škole, fakulteti, i prelazi se na onlajn nastavu.

Zabranjuju se sportske manifestacije, a kako je kazao Galić, mere se ne odnose na treninge sportista koji se redovno testiraju.

"Građanima Budve i Tivta preporučuje se da ne napuštaju teritorije tih opština kako bi se sprečilo širenje epidemije", kazao je direktor IJZ.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović dodala je da će saopštene mere važiti narednih dana, s mogućnošću produžetka.

Borovinić Bojović je saopštila da se ugostiteljskim objektima zabranjuje puštanje muzike, kao i već važeća zabrana muzike uživo.

Borovinić Bojović je ponovila da mere neće dati rezultate ukoliko se ne uvažavaju i poštuju, preneo je portal RTCG.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja