OVO JE TEK POČETAK: Nakon vraćanja policijskog časa u Crnoj Gori, Galić najavio još strože epidemiološke mere
Foto: Profimedia / Savo Prelević / AFP

kafići rade skraćeno, škole prelaze na onlajn

OVO JE TEK POČETAK: Nakon vraćanja policijskog časa u Crnoj Gori, Galić najavio još strože epidemiološke mere

Crna Gora -

U Crnoj Gori je ponovo uveden policijski čas i restriktivno radno vreme kafića i ugostiteljskih objekata, a u nekim gradovima škole će raditi onlajn, a direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kaže da je ovo tek početak rigoroznih mera, s obzirom na epidemiološku situaciju.

Galić je gostujući u Jutarnjem programu RTCG zamolio građane da te mere shvate kao posebno upozorenje.

"Molim građane da ove mere shvate kao posebno upozorenje pred neke jako rigoroznije mere, mada će to sve zavisiti od epidemiološke situacije", dodao je on.

Razlika u mišljenju radnih tela bila je, kako kaže, vezana za PCR testiranje prilikom ulaska u Crnu Goru, preneo je portal RTCG.

"Tela kao što su Komisija i Savet su naglasile da smo mi turistička zemlja i da moramo u što dužem periodu da ostanemo otvoreni. PCR nas neće zaštititi od ulaska virusa u zemlju, pogotovo, kada je toliko raširena lokalna transmisija", kazao je Galić.

"Prikupljeno je 23 testiranih na sumnjive slučajeve britanskog soja virusa i 17 koji su bili pozitivni i koji su poslati na kontrole", rekao je Galić i dodao da će ti rezultati odmah biti poznati javnosti.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track