Najnovije vesti

MANDIĆ: Kriminal u Crnoj Gori je u snažnoj sprezi sa vlašću! Ovde su političari pravili kriminalne strukture
Foto: Youtube/Printscreen

optužbe na račun šefa države

MANDIĆ: Kriminal u Crnoj Gori je u snažnoj sprezi sa vlašću! Ovde su političari pravili kriminalne strukture

Crna Gora

"Organizovani kriminal u Crnoj Gori je u snažnoj sprezi sa vlašću, kriminalom u Crnoj Gori upravljaju Milo Đukanović i Zoran Lazović koji je 'njegov izvođač radova'", tvrdi jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Prema njegovim rečima, Veljko Belivuk se legitimisao kao član te organizacije kada je odlazio u Crnu Goru da sarađuje sa ljudima osumnjičenim za najteža dela, a kome je policija "priredila svečani doček".

"Na taj način se legitimisao kao pripadnik te organizovane kriminalne grupe", kazao je Mandić.

Kako kaže, kriminal koji postoji u Crnoj Gori nije kao latinoamerički kriminal gde su kriminalci pravili svoje političare, poslanike.

"U Crnoj Gori su političari još za vreme sankcija, pre svega mislim na Mila Đukanovića, političari preko policijskih službenika, pravili kriminalne strukture koje su se bavile takozvanim državnim poslom, a to su ustvari bili poslovi šverca cigareta, narkotika...", kazao je Mandić za TV Pink.

Ističe da je organizovani kriminal u Crnoj Gori u snažnoj sprezi sa vlašću i pojašnjava da kada je za novog direktora policije raspisan konkurs, nije prihvaćen jedini kandidat koji u prošlosti nije imao nikakve veze sa Milom Đukanovićem i to pod raznim izgovorima.

"To je jedini ozbiljan kandidat koji je mogao da se suoči sa organizovanim kriminalom. Većina u parlamentu, koja nije želela da čeka da se promeni situacija u Tužilaštvu, kada smo 18. februara hteli da smenimo Milivoja Katnića i tužioce koji pripadaju njegovom sektoru, a koji su zloupotrebljavali moć, dobili smo odgovor od premijera da se to odloži mesec dana", navodi Mandić.

Ipak, kako naglašava, parlamentarna većina ne želi da se to odlaže, već žele da se odmah uhvate u koštac i krenu u borbu protiv organizovanog kriminala.

Mandić dodaje da i razni ljudi iz Beograda se uključuju i daju podršku Milu Đukanoviću.

Na pitanje da li se posle izjave da se Belivukov šef nalazi u Crnoj Gori plaši za bezbednost, Mandić kaže da se ne plaši ni najmanje.

"Niko mi nije pretio zato što nije prvi put da mi govorimo o tome da je glava regionalne kriminalne grupi u Crnoj Gori", kazao je Mandić.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...