Najnovije vesti

OSKRNAVLJENA CRKVA SVETOG NIKOLE U KOTORU: Vandali ispisali grafite protiv SPC, pa pobegli
Foto: Youtube Printscreen

Policija pokrenula istragu

OSKRNAVLJENA CRKVA SVETOG NIKOLE U KOTORU: Vandali ispisali grafite protiv SPC, pa pobegli

Crna Gora

Predsednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, osudio je skrnavljenje crkve Svetog Nikole u tom gradu, na kojoj su ispisani uredljivi grafiti.

Grafiti su uklonjeni, a policija traga za počiniocima.

"Kotor je grad svih vera i nacija, Grad simbol multikulturalnosti i multiverskog života. U Kotoru se ne govori o toleranciji, jer mi jedne druge ne tolerišemo, ni o suživotu, jer ne živimo jedni pored drugih, u Kotoru živimo zajedno, bez razlika, u dobrim i u zlim vremenima kroz milenijume. Nikakvi pokušaji zlonamernih da naš život izvedu iz ravnoteže nisu uspevali kroz istoriju, neće uspeti ni danas", poručio je Jokić On je pozvao nadležne službe da bez odlaganja preduzmu sve mere na privođenju i kažnjavanju nedostojnih vandala.

"Pozivam sve građane Kotora da zajednički osudimo svakog onoga koji bi i pomislio da na bilo koji način skrnavi crkvu, katedralu ili bilo koje versko, nacionalno ili drugo osećanje naših sugrađana. Neka naš zajednički skladan život bude, kao i do sada, najveća osuda i kazna svim onima namerenim da na bilo koji način i zbog bilo kog interesa narušavaju skladne odnose među građanima Kotora", poručio je Jokić, preneo je portal RTCG.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...