NA RAČUNU IMA 120.000 UŠTEĐEVINE: Nosilac liste DPS-a u Nikšiću arčila novac građana, a svoj sebično čuvala
Foto: Printscreen YouTube

šTAMPALA I KNJIGU O SEBI

NA RAČUNU IMA 120.000 UŠTEĐEVINE: Nosilac liste DPS-a u Nikšiću arčila novac građana, a svoj sebično čuvala

Crna Gora -

Sudeći po imovini koju je prijavila Agenciji za sprečavanje korupcije potpredsednica DPS-a i nosilac liste “Evropski tim za Nikšić” za lokalne izbore u Nikšiću Sanja Damjanović živi bolje nego polovina građana Crne Gore.

Tako Damjanovićeva, dok veći dio stanovništa jedva sastavlja kraj sa krajem, na svom bankovnom računu ima oko 120.000 evra ušteđevine.

Ona je ASK u decembru prošle godine dostavila izveštaj o prihodima na onovu kojeg se vidi da poseduje ušteđevinu od 80.000 švajcarskih franaka (što je oko 71.000 evra), kao i 50.000 evra.

Damjanović je prijavila ASK da joj je plata tokom prošle godine oscilirala od oko 1.500 do 1.700 evra. Osim plate u Vladi, ona navodno tada nije imala drugih prihoda.

Što se tiče nepokretne imovine, na njeno ime se vodi stan od 47 kvadrata koji je kupila. Od pokretne imovine posjeduje i automobil „BMW Z3”, proizveden 1999. godine.

I dok svoj novac štedi, bivša ministarka se bahatila novcem građana, što dokazuju podaci koje je prije nekoliko dana objelodanila ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

Ministarstvo nauke kojim je doskoro rukovodila Sanja Damjanović platilo je hotelu Splendid neverovatnih 50.000 evra za dve noći za tim bilding u ovom hotelu.

Ona je navela i da su pojedinci iz Ministarstva prosvete putovali na egzotične destinacije poput Dubaija ili Sevilje, a jedno od tih putovanja je koštalo crnogorske građane oko osam hiljada evra.

Sanja damnjanović, DPS, Nikšić
foto: Printscreen YouTube

Damjanović je trošila državni novac i na skupi marketing resor nauke kojim se bavila Damjanović, pa je tako izdvajan novac za određene portale, do 5 hiljada evra – bez tendera.

S obzirom da upravo Sanja Damjanović predvodi listu okupljenu oko DPS-a za lokalne izbore u Nikšiću, postavlja se pitanje hoće li joj Nikšićani dozvoliti da se prema opštinskom budžetu ophodi tako „domaćinski“ kao prema državnom!?

Novcem građana finansirala knjigu o sebi?

Podsetimo, portal Borba objavio je juče da je Damjanović finansirala novcem građana Crne Gore štampanje svoje knjige “Sanja Damjanović 2016-2020”. Za štampanje svoje knjige, bivša ministarka nauke platila je firmi Arhimed d.o.o. sa računa Ministarstva nauka 907 evra.

Kako piše Borba, novac je uplaćen 6. novembra prošle godine za vreme tehničkog mandata Vlade Duška Markovića, svega mesec dana pre konstituisanja nove Vlade.

Bez obzira što je plaćeno, još uvek nije poznato da li je knjiga odštampana, pošto se u arhivi Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta ista ne nalazi – što izaziva sumnju da li je ovaj aranžman bivše ministarke uopšte i realizovan.

Kurir.rs/in4s/Borba.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track