ILIR ČAPUNI STIGAO NA PROTEST U TUZI: Niko građane ne sme da diskriminiše! Milačić traži procesuiranje Nika Đeljošaja
Foto: Kurir

Građani se i dalje okupljaju

ILIR ČAPUNI STIGAO NA PROTEST U TUZI: Niko građane ne sme da diskriminiše! Milačić traži procesuiranje Nika Đeljošaja

Crna Gora -

U Tuzima na protest protvi epidemioloških mera pojavila se i grupa građana iz Ulcinja među kojima je bio i Ilir Čapuni predsednik Skupštine opštine Ulcinj.

Predsednik opštine Čapuni je za “Vijesti” objasnio da se građani Tuzi i Malesije ne smejuu diskriminisati.

“Donete su epidemiološke mjere bez konsultacija građana i rukovodstva Opštine Tuzi iako su u zelenoj zoni kada se radi o epidemiološkom statusu, i iako su građani Tuzi pokazali izrazitu zrelost u poštovanju mera”, kazao je Čapuni.

Tu je i predsednik Albanskog savjeta u Crnoj Gori Faik Nika. Najavili su dolazak i Gencija Nimanbegua i Nazifa Cungua i još desetine građana.

Socijaldemokrate (SD) daju podršku predsedniku opštine Tuzi Đeljošaju, u čijim nastojanjima ne vidimo ništa drugo do potrebu da se zaštite stanovnici opštine Tuzi koja je u „zelenom“, a ipak je podvrgnuta rigoroznim merama, kazao je Samir Adžović, predsjednik Opštinskog odbora SD-a u Tuzima.

"Opština Tuzi se kažnjava za nesposobnost Vlade da upravlja epidemiološkom situacijom", rekao je Adžović.

Milačić: Tužilaštvo hitno da procesuria Đelošaja

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je tužilaštvo da hitno procesuira predsjednika opštine Tuzi Nika Đeljošaja.

"Ponašanje Đeljošaja čin je neodgovornog političara koji zarad uskih medijskih i drugih interesa krši niz Zakona Crne Gore i potpiruje podele i to sa pozicije prvog čoveka jedne Opštine u Crnoj Gori, što ga čini nedostojnim funkcije", rekao je Milačić i dodao da zakon mora biti jednak za sve.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track