ANDRIJA MANDIĆ: Miraš Dedeić je Milov politički proizvod, sada bi da prekrštava Srbe!
Foto: Youtube prtscr / A1 TV Montenegro

o krštenicama CPC

ANDRIJA MANDIĆ: Miraš Dedeić je Milov politički proizvod, sada bi da prekrštava Srbe!

Crna Gora -

Andrija Mandić, lider Demokratskog fronta, izjavio je da pozivi kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Srbima da uzmu krštenicu CPC govore o tome da je današnja Crna Gora najsličnija NDH iz 1941. godine.

Mandić je rekao da “Miraš Dedeić predstavlja politički proizvod Mila Đukanovića, koji bez sveštenstva i crkvene organizacije, a u saradnji sa političkim strukturama, može da odglumi da CPC ima nekakvu snagu”.

On je za TV Pink ponovio niz optužbi na račun Crne Gore ne govoreći o tome ko doprinosi takvom stanju, koje je navodno neizdrživo za Srbe.

“Dešava se sve ono o čemu je govorio blaženopočivši patrijarh Irinej. Neko se igra sa najsvetijim činom krštenja”, rekao je Mandić.

On dodaje i da se “Miraš Dedeić preko ovakvog bogohulnog poziva postarao da cela stvar izgleda kao farsa”.

Lider Demokratskog fronta ističe da se u ovom trenutku u Crnoj Gori, pored pokrštavanja, sprovodi i svojevrstan prelazak ljudi iz nacije u naciju. On upozorava da su ovakve stvari veoma opasne jer konvertiti žele da unište sećanje na svoje pređašnje poreklo.

“Konvertiti su opasni jer žele da unište ono od čega su nastali misleći da tako mogu da sa istorijske scene izbrišu i svoje poreklo, konkretno u Crnoj Gori nas koji se nismo odrekli svog identiteta”, rekao je Mandić.

Kurir.rs / Borba.me, Foto: Youtube prtscr / A1 TV Montenegro

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track