Najnovije vesti

MILO ZAPOŠLJAVA ŠAKOM I KAPOM: DPS ekspresno gura svoje kadrove u državne firme pred izbore u Nikšiću!
Foto: Printscreen YouTube

bruka

MILO ZAPOŠLJAVA ŠAKOM I KAPOM: DPS ekspresno gura svoje kadrove u državne firme pred izbore u Nikšiću!

Crna Gora

U susret nikšićkim izborima koji su zakazani za 14. mart primećeno je  partijsko zapošljavanje u gotovo svim kompanijama u tom gradu.

Jedan od takvih primera je Elektroprivreda Crne Gore kojoj preti smjena kompletne uprave. Samo prošle nedelje u EPCG zaposlene su tri osobe i to Đorđe Mrvaljević, brat Ivana Mrvaljevića, direktora razvoja. Takođe, primljeni su i Sandra Radulović i Peđa Đukanović.

Iz nekih nezvaničnih podataka portal Borba.me saznaje da je Đukanović pre radnog angažmana u Elektroprivredi, bio zaposlen u Prvoj banci. Inače, ono što je interesantno je da je u poslednjih 30-ak dana nekoliko zaposlenih otišlo u penziju među kojima su i direktor HE Perućica Dragan Čizmović, kao i Dragan Mitrović iz HE Piva.

Podsetimo, ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić ranije je rekao da će na sledećojh sjednici biti smjenjen kompletan Odbor direktora EPCG, ali javnost je imala priliku da vidi rješenje Privrednog suda u kojem piše da se otkazuje Skupština akcionara koju saziva Vlada, a s obzirom na to da u svakoj grani sudske vlasti sjede DPS kadrovi, ovakva odluka nas nije iznenadila.

S obzirom na to da osim prigovora, koji ne odlaže izvršenje rješenja Privrednog suda, Ministarstvo kapitalnih investicija ne može ništa uraditi, bord direktora EPCG, na čijem je čelu Đoko Krivokapić, trebalo bi da bude smijenjen 16, marta za kada je zakazana skupština akcionara.

"Odbor je na ovaj način kako je i ranije obavještena i Vlada i nadležno ministarstvo, u zakonskom roku sazvao vanrednu skupštinu akcionara dok će u međuvremenu, u što većem obimu, saldirati poslovnu 2020. godinu i rezultate rada društva, što je i obaveza odbora kao organa upravljanja. Odbor navodi još jednom da je skupština koju je Vlada sazvala 25. februara bila u suptornosti sa odredbama članova 135 i 152 Zakona o privrednim društvima, što je krajnjem potvrđeno i jučerašnjim rešenjem Privrednog suda", naveli su ranije iz odbora.

Kurir.rs/Borba.me

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...