SKANDAL! ĐUKANOVIĆ I KRIVOKAPIĆ DELE ISTO MIŠLJENJE: Evo kako premijer Crne Gore vidi odnose sa Srbijom! (VIDEO)
Foto: EPA/Boris Pejović

BRUKA

SKANDAL! ĐUKANOVIĆ I KRIVOKAPIĆ DELE ISTO MIŠLJENJE: Evo kako premijer Crne Gore vidi odnose sa Srbijom! (VIDEO)

Crna Gora -

Jutros je sa zvanične stranice Demokratske Crne Gore objavljen video u kojem se obratio premijer Zdravko Krivokapić.

Iako je izborna tišina počela, možda ne bi ova izjava privukla pažnju da se ona ne poklapa sa izjavom predsednika Crne Gore Mila Đukanovića!

Da nam je neko pre pola godine rekao da će Đukanović i Krivokapić imati isti stav po pitanju Srbije ne bismo mu verovali, ali nas je danas premijer lično ubedio da misli isto što i Đukanović.

Krivokapić se usaglasio sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem na temu odnosa Srbije prema Crnoj Gori, kategorično tvrdeći da se mora zaustaviti uticaj iz Srbije.

Krivokapić, baš kao i Đukanović pre par dana, optužio “jednu političku grupaciju” da je pod direktnim uticajem Srbije aludirajući na koaliciju “Za budućnost Nikšića. “

Tako je premijer Krivokapić, dan pred izbore u Nikšiću, usaglasio stavove sa predsednikom Đukanovićem, koji je više puta ovih dana ponovio da Srbija želi da osvoji Crnu Goru preko Nikšića.

“Ova Vlada želi da ima najbolje odnose sa Srbijom, ali ja ne mogu da budem ničiji pulen, niti ću biti, jer nemam niti šefa niti obaveze prema bilo kome. I to je prirodno. Dajte ravnopravno, dobrosusedski i ono što je naš zajednički interes da stavimo kao meru dobrote naših odnosa, da nađemo najbolje rešenje za sve, da politika iz Beograda ne utiče na Crnu Goru. Ja bih bio verovatno pogrešno protumačen ukoliko bih osnovao fondaciju ili neku političku partiju koju podržavam u Srbiji, to bi bilo dočekano na nož. Ali ovde je jasno svima ko želi da vidi, da postoji određena grupacija koja je direktno vezana sa Beogradom, ja toj grupaciji ne pripadam”, naveo je Krivokapić.

Pre par dana, podsetimo, Đukanović je za TV Nikšić kazao da se mora zaustaviti uticaj Srbije, šro korenspondira sa izjavom Krivokapića.

Danas, dan pred izbore u Nikšiću, nažalost to moramo konstatovati, Krivokapić ima isti stav kao Đukanović o Srbiji.

Kurir.rs/Borba.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track