DAN ODLUKE U NIKŠIĆU: U sedam sati otvorena biračka mesta (VIDEO)
Foto: Z. Š.

Lokalni izbori

DAN ODLUKE U NIKŠIĆU: U sedam sati otvorena biračka mesta (VIDEO)

Crna Gora -

Tačno u sedam sati otvorena su biračka mesta u Nikšiću. Oko 58.800 građana Nikšića biraće danas lokalnu vlast posle predizborne kampanje u jeku tenzija

Na 138 biračkih mesta, 58.833 birača odabraće 41 poslanika lokalnog parlamenta.

Kako javlja izveštač Kurira iz Nikšića za sada nema izveštaja o problemima. On navodi da se od zore stvaraju redovi.

Inače tradicionalno na svim izborima u Nikšiću je velika izlaznost. Na biračkim mesta komisije se trude da sprovode propisane epidemiološke more. Obavezno je nošenje maske i dezinfekcija ruku.

00:23

Otvorena biračka mesta u Nikšiću (KURIR TV)

Reporter Kurira sa lica mesta javlja da je na ulicama Nikišića primetno pojačano prisustvo policije i u civilu, kao i u patrolnim vozilima.

Nikšić je drugi po veličini grad u Crnoj Gori, rodni je grad predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, suštinski je središte i Srpske pravoslavne crkve (SPC) koja je na parlamentarnim izborima imala veliku ulogu u smeni vlasti Đukanovićevog DPS-a, organizujući višemesečne protestne litije zbog Zakona o slobodi veroispovesti..

izbori, Crna Gora, Niksic, izbori u Niksicu
foto: Z. Š.

Nikšić je grad u kojem, po poslednjem popisu iz 2011. godine, živi 46.000 Crnogoraca i 18.000 Srba. Zbog toga pojedini analitičari Nikšić opisuju kao "lakmus" crnogorske politike.

00:12

Izbori u Nikšiću

Na letošnjim parlamentarnim izborima sada nova vladajuća većina u Crnoj Gori - Demokratski front, Demokrate i URA, u Nikšiću je dobila 6.500 glasova više od DPS-a i njenog tradicionalnog koalicionog partnera Socijaldemokrata. Socijaldemokratska partija je imala 1.424 glasa.

izbori, Crna Gora, Niksic, izbori u Niksicu
foto: Z. Š.

Na prethodnim lokalnim izborima, 2017. godine, jedini učesnici bili su DPS i Socijaldemokrate, dok su sve ostale stranke bojkotovale proces. Tada je na izbore izašlo 45 odsto glasača.

Kurir.rs/Zoran Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track