KRIVOKAPIĆ NAJAVIO MOGUĆNOST REKONSTRUKCIJE CRNOGORSKE VLADE: Posle dvodnevnih razgovora sa liderima Demokratskog fronta!
Foto: EPA / Boris Pejović

Crna Gora

KRIVOKAPIĆ NAJAVIO MOGUĆNOST REKONSTRUKCIJE CRNOGORSKE VLADE: Posle dvodnevnih razgovora sa liderima Demokratskog fronta!

Crna Gora -

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić prihvatio je mogućnost razgovora o rekonstrukciji crnogorske Vlade, koja je formirana 4. decembra.

On je, nakon dvodnevnih razgovora sa liderima Demokratskof fronta (DF) Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem koji traže rekonsutrukciju Vlade, kazao da su oni potvrdili da su zainteresovani da Vlada opstane četiri godine.

"Ja sam kao premijer prihvatio da pričamo o rekonstrukciji Vlade u granicama koje su prihvatljive, prirodne i koje mogu uticati na to da Vlada bude efikasnija, da donosi brže odluke, u saradnji sa parlamentom", rekao je Krivokapić.

Kazao je da je kultura dijaloga mera demokratije, te da ćečešće organizovati sastanke koji mogu biti korisni i dati jasne poruke i sugestije.

Krivokapić je na parlamentarnim izborima 30. avgusta, na kojima je nakon 30 godina Demokratska partija socijalista otišla u opoziciju, bio nosilac liste oko DF-a ali se u međuvremenu od njih distancirao i približio Demokratama Alekse Bečića i URA Dritana Abazovića.

DF je najveći kritičar u parlamentu Krivokapićeve Vlade koju čini 12 ministara, najvećim dijelom do naimenovanja nepoznatih crnogorskoj javnosti. Većina ih je bliska Srpskoj pravoslavnopj crkvi kao i sam premijer.

Na lokalnim izborima u Nikšiću premijer je podržao koaliciju oko Demokrata u kojoj je učestvovala i grupa gradjana koju je predvodila njegova savetnica. Ta grupa je imala i podršku episkopa aministratora Mitropolije crnogorsko primorske Joanikija.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track