Najnovije vesti

SDS UZ KOALICIJU ZA BUDUĆNOST HERCEG NOVOG I BOKE: Ne možemo podržati Đukanovića i Krivokapića
Ilustracija, Foto: Z. Š.

u susret izborima

SDS UZ KOALICIJU ZA BUDUĆNOST HERCEG NOVOG I BOKE: Ne možemo podržati Đukanovića i Krivokapića

Crna Gora

Srpska demokratska stranka iz Republike Srpske izdala je saopštenje kojim podržava "srpsku braću na izborima u Boki u Crnoj Gori.

"Srpska demokratska stranka, državotvorna politička organizacija koja je stvorila Republiku Srpsku, na izborima u Herceg Novom u bratskoj Boki i Crnoj Gori snažno podržava svoju srpsku braću okupljenu u koaliciji „Za budućnost Herceg Novog i Boke”.

Mi posebno želimo da podržimo baš te naše sunarodnike jer oni vole Republiku Srpsku i ne ruše je tvrdnjama da je u ratnim sukobima u BiH naša hrabra i časna vojska počinila genocid, uključujući i dešavanja u Srebrenici.

Takođe, kao politička organizacija koja drži do integralnog srpstva i odbrane teritorijalnog integriteta države Srbije mi ne možemo podržati politiku Mila Đukanovića, Zdravka Krivokapića i Alekse Bečića koji ne samo da priznaju lažnu državu Kosovo nego čestitaju i izbor albanskih funkcionera koji su bili pripadnici terorističke OVK i koji su na podmukao i svirep način ubijali naše sunarodnike i rušili srpsku državu i njene svetinje.

Želimo svako dobro našoj braći iz koalicije „Za budućnost Herceg Novog i Boke” i pozivamo svakog prijatelja Republike Srpske iz Herceg Novog da ih podrži. Mi nikada nećemo napraviti grešku nekih ovdašnjih srpskih političara koji su u vreme referenduma u Crnoj Gori 2006. godine, stali uz Mila Đukanovića i rušili zajedničku državu Srbije i Crne Gore. Tada su pride još i tvrdili da je to interes Republike Srpske i našeg naroda. Što je bila velika laž", navodi se u saopštenju.

Inače, biračko pravo na izborima u Herceg Novom, koji će biti održani 9. maja, ima 25.590 građana, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...