Najnovije vesti

MARKO MILAČIĆ IZ PRAVE CRNE GORE: Srećan nam novi, po našem srcu i meri izabran mitropolit
Foto: Dado Djilas

čestitka

MARKO MILAČIĆ IZ PRAVE CRNE GORE: Srećan nam novi, po našem srcu i meri izabran mitropolit

Crna Gora

Povodom izbora Joanikija za mitropolita crnogorsko primorskog, čestitku je uputio i Marko Milačić, predsednik Prave Crne Gore.

"Ponovo je rođen Mitropolit. U zemlju koja je sva u Mitropolitu, njegovom krstu i veri da će biti spasena koliko god da je gone, večeras je opet zasijala na Balkanu, pri dnu Evrope, gde je izabran onaj koji je hapšen i progonjen, onaj utamničeni, onaj vjerujući kog je narod čekao u nikšićkoj mračnoj ulici da bude slobodan ili da celi Nikšić bude uhapšen.

Tako pobeđuje Sveti Vasilije Ostroški. Tako pobjeđuje naš đedo Mitropolit.

Onda kada krenu hjene nevere da grizu kosti zemlje koju su Vladike čuvale i sačuvale za buduće vekove u kojima će zagristi udice svog kraja svi koji pomisle da se sa bogom neko može dogovarati, pregovarati i ucenjivati.

Jer uvek se svedemo na jedno, ma kom vremenu ili veku pripadao naš život, da smo neprolazni samo u toj nebeskoj seni koja odnosi pa donosi nove ljude, za nove uloge u već utabanim stazama koje nijedno doba ne može dotaći, u kojima će sve ostajati isto, nepromenjivo i veličanstveno, u Crnoj Gori litija, ma koliko pokušavali da zaviju njihov trag.

Crna Gora je danas dobila svoj konačni ram, sa prošlogodišnjih ulica obasjanih ljubavlju, koje su donele slobodu i spoznaju da još jednom živimo u veku velikih Vladika, i da njihovo vreme nikada neće proći.

Dostojni Vladiko, Mitropolite Joanikije, Dostojni Vladiko Metodije, koračajte najhrabrije stomapa našeg đeda Amfilohija, a mi ćemo najodanije slediti trag vašeg i njegovog krsta u kom nam sve moći, a suštinski nemoći, ne mogu ništa.

Neka nam je srećan novi, po našem srcu i meri izabran Mitropolit", naveo je u saopštenju Marko Milačić, Predsednik Prave Crne Gore.

Kuir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja